3. ledna 2016 • 19:04

Kotel v mrazu rozehřála bitka. Ať to lidi mají komplet, usmíval se Káňa

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Říká se tomu hattrick Gordieho Howa. Gól, nahrávka a rvačka. Brněnskému hokejistovi Janu Káňovi se povedl v ideální den, během Open airu Komety proti Plzni. K výhře 5:2 pomohl výrazným způsobem a ještě diváky v mrazu rozehřál vítěznou bitkou s Jakubem Lvem.



Na ledě se s ničím nepáře a podobně si počíná i při rozhovorech. Třetí nejmenší muž základní sestavy Komety vletí do každého souboje po hlavě. „Malého jako já bych těžko hledal. Kdybych si vybíral hráče podle toho, jak jsou vysocí, tak se neporvu nikdy,“ usmíval se Jan Káňa po zápase pod otevřeným nebem za Lužánkami, kde se pobil s plzeňským útočníkem Jakubem Lvem.

MOMENT: Jan Káňa si vyšlápl na Jakuba Lva
Video se připravuje ...

O šest centimetrů vyššího soka povalil na led. Za svoje počínání dostal 2+2 minuty na trestné lavici.

Ve 41. minutě zápasu šel mstít Lvův zákrok na Vojtěcha Němce u mantinelu. „On ho dohrál, tak jsem ho žduchnul, on žduchnutí vrátil a pak už jsem nechtěl ze souboje couvat. Ať to mají lidi komplet. Já jsem spokojený,“ líčil.

Že si připsal svérázný hokejový hattrick mu řekli hned spoluhráči na střídačce. Káňa napřed gólem na 1:1 vyrovnal skóre zápasu v 17. minutě, pak se pobil a ve 48. minutě nahrál na čtvrtý gól brněnského celku Němcovi.
Střelecky se prosadil ve stejném střídání, v němž zazdil tutovku v podobě samostatného nájezdu. „Chtěl jsem jít do kličky, ale puk nejel tak, jak jsem předpokládal, tak jsem ho na branku jenom tak plivnul. Naštěstí jsem to pak odčinil,“ řekl.

SESTŘIH: 33. kolo extraligy, HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň 5:2
Video se připravuje ...

Zápas před rekordní návštěvou 18514 diváků ho nadchl. „Obrovský zážitek. Jak lidi začali řvát a tleskat, bylo to něco úplně jiného než v hale,“ vykládal. Atmosféra zápasu podle něho poznamenala výkon Komety v první třetině. „Celé Brno se na to těšilo, my taky, bylo to celkem svazující. To na nás bylo i vidět, že jsme strašně moc chtěli, Plzeň si to na začátku víc užívala a hrála hezčí hokej. My jsme ale bojovali, snažili jsme se vyhrát a to se povedlo, tak jsme šťastní,“ řekl.

Na stadionu hrála Kometa trochu jinak než ve své domácí DRFG Areně. Jednak proto, že za Lužánkami je o metr užší led, a taky kvůli hromadícímu se sněhu na hřišti. „Snažili jsme se všechno cpát na bránu a taky nehrát blízko mantinelů, kde se hromadil sníh a hůř se odtud sbíraly puky. To bylo jinak,“ podotkl jeden z hrdinů zápasu.

Hokejové hry nadchly Brno. Podívejte se na jedinečnou atmosféru
Video se připravuje ...

Hokejové hry v Brně trhly rekord v návštěvnosti, přišlo 18 514 diváků
Video se připravuje ...

Nekončící nadšení! Takhle slavili fanoušci Komety pod širým nebem
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
3. 1. • 13:05
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
5:2
ONLINE
3. ledna
13:05
HC Škoda Plzeň
HC Škoda Plzeň
Góly

Domácí: 16:43. Káňa, 19:16. Hruška, 32:32. Hruška, 47:50. Němec, 58:31. Kováčik

Hosté: 10:04. Lev, 36:53. Indrák

Sestavy

Domácí: Čiliak (Falter) – Kaberle, Kuboš, Malec, Kováčik, Stehlík, Trška, Dujsík, Štindl – Ostřížek, J. Hruška, H. Zohorna – Káňa, V. Němec, Mrázek – Raška, Čermák (C), Dočekal – Burian, Koreis, Vondráček. Trenér: Alois Hadamczik.

Hosté: Machovský (Kukin) – Jeřábek, Kadlec, Pulpán, Kudroč, Moravčík, Kubka – Kubalík, Kracík, Indrák – Lev, Bližňák, Kratěna (C) – Suchý, Preisinger, Hrňa – Poletín, Beran. Trenér: Michal Straka.

Rozhodčí

Polák, Hradil – Barvíř, Blümel

Stadion

Zimní stadión za Lužánkami

Návštěva

18514 diváků

Jakub Lev právě střílí první gól utkání
Jakub Lev právě střílí první gól utkání

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud