Adam Sušovský
6. ledna 2016 • 04:58

Fanoušci Brna cítí křivdu. Sparta na nás nebude vydělávat, tvrdí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Páteční bitva pod širým nebem mezi Kometou a Spartou bude mít říz. V hledišti ale už teď slibuje ještě větší terno odveta za čtrnáct dnů v Praze. Chystají se na ní davy fanoušků z Brna, kteří cítí křivdu. Naštvaly je ceny vstupenek. Zatímco sparťané do svého sektoru za bránou platí 90, hosty stejná místa jen na protější straně ledu stojí 170 korun. Brňané proto v bojkotu reagovali nákupem vstupenek do kotle Sparty. A teď vyhrožují klubu i stížností u České obchodní inspekce.



Výzva k tomu, aby si fanoušci Brna kupovali vstupenky do kotle domácích, se objevila v pondělí večer na facebookové fanoušků Komety Brno. „Když se podíváte, jsou diametrálně rozdílné ceny lístků do domácích sektorů a sektorů pro hosty. Proto vás vyzýváme, skupujte lístky do kotle Sparty za 90 Kč - nebudou na nás vydělávat! A na stadionu? V rámci bezpečnosti nás stejně pustí do našich sektorů. A pokud ne, tak hůř pro ně!“ píše se na facebooku brněnských fanoušků.

V úterý dopoledne už byl internetový předprodej do sparťanského sektoru pozastaven, místa do něj pořídíte na pokladnách a v zákaznickém centru klubu. Kolik fanoušků Komety si vstupenky mezi sparťany pořídilo, v poledne samotná Sparta nemohla s ohledem na to, že šlo o prodej přes internet potvrdit. Nejspíš jich však mnoho nebylo. Řádově maximálně pár desítek.

V otevřeném kotli. Podívejte se za Lužánky očima hráče z ledu
Video se připravuje ...

Fanoušci Brna nicméně cítí kvůli cenové politice Sparty velkou křivdu. Na sociálních sítích se dokonce objevily informace, že byla na klub podána stížnost pro diskriminaci na Českou obchodní inspekci. Její tiskový mluvčí Jiří Fröhlich toto serveru iSport.cz nedokázal potvrdit s tím, že pokud byla stížnost podaná včera, v systému se objeví nejdříve dnes.

Samotná Sparta si je nicméně jistá, že k žádnému pochybení z její strany nedošlo, a že postupuje přesně podle pravidel ČOI. „Vzhledem k pravidlům České obchodní inspekce není možné v hale vyhradit kotel jen pro domácí, nebo jen hosty. Tudíž si do každého sektoru může koupit vstupenku každý fanoušek. Ale musí brát na vědomí, že tím porušuje doporučení pořadatele,“ řekl pro iSport.cz Jan Rachota, sales manager Sportovního holdingu Praha, který Spartu vlastní.

Hokejové hry nadchly Brno. Podívejte se na jedinečnou atmosféru
Video se připravuje ...

Jinými slovy: Příznivcům soupeře nikdo nebrání tomu, aby se na hokej koukali ze sektoru domácích a zaplatili za vstup méně peněz. Ti z Brna, kteří tak učinili, tak peníze ušetří a pravděpodobně se do sektoru mezi své i během zápasu dostanou. 

Postup klubu je podle všeho s pravidly ČOI skutečně v souladu. Serveru iSport.cz to potvrdil její mluvčí Jiří Frühlich, který se odkázal na výsledek vyšetřování úplně stejné stížnosti, jenž na stůl ČOI přistála ani ne před rokem. Tehdy si paradoxně na vyšší ceny vstupenek pro hosty stěžovali fanoušci Sparty, když se chystali na extraligový zápas do Hradce Králové.

„Byl podán podnět, který prošetřoval inspektorát Královehradecký a pardubický. Zjistilo se, že kdybyste si koupil vstupenku do sektoru domácích i jako sparťan, bylo by vám to umožněno. Nešlo tedy k diskriminaci třeba z důvodu místa bydliště. Kdybyste byl z Hradce a chtěl do sektoru Sparty, můžete,“ uvedl Frühlich.

SESTŘIH: 33. kolo extraligy, HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň 5:2
Video se připravuje ...

MOMENT: Jan Káňa si při rvačce vyšlápl na Jakuba Lva
Video se připravuje ...

Hokejové hry v Brně trhly rekord v návštěvnosti, přišlo 18 514 diváků
Video se připravuje ...

Nekončící nadšení! Takhle slavili fanoušci Komety pod širým nebem
Video se připravuje ...

Hráči Komety po zápase děkují promrzlým fanouškům
Hráči Komety po zápase děkují promrzlým fanouškům

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud