10. ledna 2016 • 14:30

Kometa ukázala maketu haly pro 12 tisíc lidí. V Brně si věří i na MS

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rozhodněte i vy, vybídla brněnská Kometa fanoušky, když ve druhé polovině loňského roku potvrdila, že se chce pustit do stavby nové haly. Jejím přáním je vrátit se za Lužánky, kde našla přechodný domov na dva poslední extraligové zápasy, natrvalo.



Veřejnost zapojuje „do hry“ proto, aby si ověřila její zájem. Ten je, jak je to v Brně zvykem, solidní. Předběžnou registraci permanentky na nový stadion si zadalo přes 4 100 lidí.

Maketu arény představila Kometa před pátečním zápasem proti Spartě, před nímž došlo k pomyslnému „zastřešení“ dočasného stadionu pomocí modrobílých laserů během světelné show.

Atmosféra unikátních Hokejových Her? Nezapomenutelná!
Video se připravuje ...

„Bez nejdůležitějšího kroku, bez jasné dohody s městem, se nemůžeme posunout dále. Ale věřím tomu, že dohoda vznikne a bude to ve velmi krátkém čase,“ pronesl během příprav Hokejových her Libor Zábranský, šéf Komety.

Část výtěžku z venkovních duelů má jít právě na studie a přípravu projektu nové haly. Projektanti zatím pracují s verzí kapacity 12 330 míst, ta ale není definitivní. Podklady se připravují tak, aby bylo možno nad tribuny posadit jeden prstenec pro sky boxy nebo ještě jedno patro sedadel.

Plán nového sportovního paláce odkazuje i na slavnou historii Komety, ledová plocha by byla na místech, kde stálo hřiště někdejšího zimního stadionu v tradiční brněnské lokalitě.

Mistrovství světa v Brně, sní Hadamczik

Jak velkou injekci zápasy pod širým nebem projektu přinesou, se bude počítat v příštích týdnech. „Každý pořadatel má sen, aby mu zůstal finanční přebytek co největší. Aby mohl částku použít na takovou bohulibou věc, jako je v našem případě ta studie. Bylo by zbytečné dopředu počítat s nějakou částkou, k té se dobereme až po celkovém vyúčtování celé akce,“ uvedl Pavel Bartošek z organizačního výboru Hokejových her.

V ideálním případě by Kometa ráda začala stavět v příštím roce. Její trenér Alois Hadamczik po prvních měsících v klubu věří, že nová hala za Lužánkami bude.

„Jak jsem poznal zdejší prostředí, tak majitel Libor Zábranský ukazuje obrovskou zarputilost. Obdivuji jeho organizační schopnosti. Je zřejmé, že Brno si nový stadion zaslouží, a kdyby ho mělo, mohlo se tady hrát mistrovství světa,“ myslí si kouč.

NEÚCTA! Fanoušci Sparty narušili při Open Air minutu ticha za legendu
Video se připravuje ...

Open Air očima Poláška: Mráz, srážky i totální euforie z výhry
Video se připravuje ...

Kapitán Čermák: Prohra mrzí hlavně kvůli skvělým fanouškům
Video se připravuje ...

Open Air podruhé! Kabáti dotvořili jedinečnou atmosféru
Video se připravuje ...

Rekord a nezapomenutelná atmosféra! Open air bavil podruhé
Video se připravuje ...

Tak by mohla vypadat nová hala Komety za Lužánkami
Tak by mohla vypadat nová hala Komety za Lužánkami

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud