15. ledna 2016 • 18:58

Divoch Růžička! Gólman neudržel nervy, udeřil Jeřábka a dohrál

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslali pod sprchu gólmana, navíc už ve třetí minutě duelu. Plzeňský zimní stadion bouřil, když mladoboleslavský brankář Martin Růžička musel v pátek za úder vyrážečkou po soudu sudích Oldřicha Hejduka a Jana Hribika opustit scénu. Jenže náhradník David Rittich pak zazářil výhrou 3:1.



Všechno se seběhlo poměrně rychle. Puk se dostal na mladoboleslavské brankoviště, forvard Michal Poletín se ho jal vzorně dorážet. Dostal se do péče obránců soupeře a do celé mely ještě skočil bek domácích Jakub Jeřábek.

A to už bylo na Martina Růžičku moc. Inkasoval několik ran, tak se je rozhodl také rozdávat. Celkem třikrát udeřil reprezentačního zadáka do oblasti hlavy a krku. Sám pak ještě čelil Poletínově pěsti na své masce, ale to už zůstalo bez povšimnutí pruhovaných úřadů.

Brankář Růžička dal vyrážečkou Jeřábkovi a v zápase skončil
Video se připravuje ...

„Viděl jsem puk v brankovišti, snažil jsem se ho dorazit. Bohužel jsem ho minul a zajel jsem i trochu do gólmana… Dostal jsem tři rány, ani jsem nevěděl, od koho to šlo. Až kluci mi řekli, že to od něj. Nevím, já jsem do toho šel, přišlo mi to jako normální situace,“ dušoval se po duelu Jeřábek.

V té době už měl jiné starosti, jeho soubor sice nařízenou přesilovku využil ve vedení 1:0, jenže pak jeho ofenziva zamrzla na původním náhradníkovi Davidu Rittichovi. A ve třetí části přišel velký obrat hostí, kteří si nakonec odvezli všechny body za triumf 3:1.

Ale zpátky k inkriminovanému momentu. Moc dobře ho viděl i Rittich.

„Mě by zajímalo, co měl Růža jiného dělat… Podle mě je tohle pravidlo takové hloupé. Když do vás někdo dvakrát sekne pod vyrážečku, kde jsou holé prsty, tak to hodně bolí. A my nemůžeme nijak reagovat. Já bych udělal to samé, co on,“ štvalo ho.

Sám doufal, že si utkání odsedí na střídačce, sotva vykurýroval otřes mozku. Místo odpočinku však zvládl těžkou šichtu a právě k němu musely směřovat díky Středočechů za dosažený výsledek. Nasbíraných 24 přesných zákroků je dobrou vizitkou.

„Zvládli jsme nástup do třetí třetiny, úplně jsme je těmi dvěma góly uzemnili. Dokud vedli, byli hodně suverénní. Ty dva naše rychlé kusy z kraje třetí části je ale odzbrojily. Ti Kratěnové a další už pak moc vidět nebyli,“ radoval se.

V neděli čeká jeho soubor souboj o šestku s Kometou Brno.

SESTŘIH: 36. kolo extraligy, BK Mladá Boleslav- HC Škoda Plzeň 1:3
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
15. 1. • 17:30
HC Škoda Plzeň
HC Škoda Plzeň
1:3
ONLINE
15. ledna
17:30
BK Mladá Boleslav
BK Mladá Boleslav
Góly

Domácí: 05:45. Kubalík

Hosté: 40:53. Lenc, 43:21. Lenc, 45:53. Klepiš

Sestavy

Domácí: Machovský (Polívka) – Moravčík, Jeřábek "A", Sklenička, Kadlec "A", Pulpán, Kudroč – Kubalík, Kracík, Indrák – Lev, Bližňák, Kratěna "C" – Svoboda, Preisinger, Hrňa – Poletín, Přikryl, Beran. Trenér: Michal Straka.

Hosté: M. Růžička (od 3. Rittich) – Stříteský, Voráček, Trončinský "A", Rýgl, Ovčačík, Kučný – Jarůšek, Výborný "C", Pabiška – Hyka, Klepiš, Lenc – Látal, Urban, Pacovský – Bárta, Musil, Klimenta. Trenér: František Výborný.

Rozhodčí

Hejduk, Hribik – Jelínek, Pešek

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

4752 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud