16. ledna 2016 • 21:07

Brankářská rošáda! Pardubice mají Kopřivu, do Chomutova jde Kristan

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Extraligové hokejové kluby Pardubice a Chomutov si vyměnily brankáře. Na východ Čech odchází Miroslav Kopřiva, za Piráty bude nově chytat Robert Kristan. Kluby oznámily výměnu na svých oficiálních internetových stránkách.



"Robert Kristan po návratu po zranění nedostával v posledních utkáních tolik příležitostí, většinu z nich chytal Brandon Maxwell. Do závěru sezony chceme jít s kvalitní brankářskou dvojicí, která letos prokazuje vysokou výkonnost. Proto jsme se rozhodli pro tuto výměnu," uvedl pardubický generální manažer Pavel Rohlík.

Slovinský reprezentant ve své druhé sezoně v extralize nastoupil k deseti zápasům Pardubic, v nichž měl úspěšnost pod 90 procent a průměr 3,44 gólu na zápas.

Dvaatřicetiletý Kopřiva zasáhl do 26 utkání Pirátů, ve kterých inkasoval v průměru 2,34 branky na utkání s úspěšností 91,43 procenta a třikrát udržel čisté konto.

"Miroslav Kopřiva je zkušený extraligový brankář, letos je v Chomutově statisticky nejlepší. Jeho angažováním chceme ještě více zkvalitnit tento post. V předchozích sezonách prokázal svou vyspělost, věříme, že v těžkých bojích v závěru tohoto těžkého ročníku nám může výrazně pomoci," řekl Rohlík.

Pardubice jsou aktuálně dvanácté a v závěru základní části nejvyšší soutěže budou bojovat o postup do předkola play off. Chomutov je po návratu mezi elitu osmý a usiluje o přímý postup do čtvrtfinále. Na šestou Olomouc ztrácí dva body.

Zatímco Kopřiva by měl být Pardubicím k dispozici již pro nedělní domácí zápas proti Spartě, Kristan se k Pirátům připojí až v pondělí. Severočeši mají duel 37. kola proti Hradci Králové odložený na únor.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud