17. ledna 2016 • 17:50

Syn legendy v akci! Reichel junior poprvé nastoupil v extralize

Autor: tps
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kristian Reichel, sedmnáctiletý syn olympijského šampiona z Nagana, se dnes objevil v sestavě Litvínova pro zápas 37. kola extraligy v Karlových Varech, kde si připsal premiéru v nejvyšší soutěži! Z výhry se však neradoval, utkání vyhrály domácí Karlovy Vary těsně 4:3.



Do nejvyšší soutěže naskočil sedmnáctiletý talent (narozen 11. 6. 1998) zhruba o rok později než jeho slavný otec, ve svém prvním utkání nastoupil ve čtvrté lajně po boku Ondřeje Jurčíka a Jiřího Doležala.

Trojnásobný mistr světa a bývalý dlouholetý útočník NHL je zároveň jeho koučem v reprezentační osmnáctce. A Robert Reichel si premiéru svého syna v Karlových Varech nenechal ujít, zápas sledoval přímo z hlediště.

„Myslím, že to je pro něj těžké. Asi byl trošku nervózní, ale jak skočil na led, tak to z něj trochu spadlo, začal s přehledem. Musí hrát to, co umí a pak se prosadí i víc,“ věří jeho otec Robert Reichel a dodává: „Moc jsem mu radit nechtěl, sám ví, o co jde. Jen jsem mu řekl, že když nebude moc hrát, ať se na střídačce hýbe, aby byl pořád připravený, byl v teple, protože se na led dostane méněkrát, než je zvyklý.“

„Má to daleko těžší než já. Je ale vidět, že jdeme správným směrem a jsem rád, že dostal šanci. Je vidět, že z něj může vyrůst dobrý hokejista,“ pyšnil se Reichel. „Předpoklady na to má, je pracovitý, nic nevypustí, všechno dělá na sto procent.V tom, jak je nastartovaný a úpokud se mu budou vyhýbat zranění a zdravotní problémy, může z něj vyrůst dobrý hokejista.“

Reichel junior se připojil k prvnímu týmu Litvínova už koncem prosince. „Zařadili jsme ho do tréninku. Potýkáme se se zraněními a on se dlouhodobě pohybuje v mládežnických reprezentacích,“ prozradil po zápase se Spartou (30. prosince) asistent trenéra Jiří Šlégr.

„Chceme, aby si v tréninku zvykl na dospělý hokej i systém, který hrajeme. Myslíme, že by měl dostat šanci jako my kdysi,“ avizoval bývalý vynikající zadák, který s Kristiánovým otcem před lety začínal v Litvínově, a poté spolu po boku odehráli řadu památných bitev v reprezentaci.

Dalším lákadlem dnešního duelu v Karlových Varech je návrat útočníka Radka Dudy, někdejšího kapitána Energie a nyní útočníka Litvínova, na místo činu. Známý bouřlivák neodcházel ze západu Čech úplně v dobrém…

Všechny dnešní extraligové zápasy sledujte v online reportážích na iSport.cz.

Kristian Reichel si zahrál první extraligový zápas za Litvínov
   Kristian Reichel si zahrál první extraligový zápas za Litvínov

Reportáž ze zápasu: Karlovy Vary - Litvínov >>>

MATCH OVERVIEW LEGACY

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud