21. ledna 2016 • 09:53

Velká posila do extraligy? Třinec krouží kolem Ondřeje Němce

Autor: asu,
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud tenhle "deal" klapne, získají Oceláři velkou posilu. Třinec sonduje situaci kolem reprezentačního obránce Ondřeje Němce. Desátý tým extraligové tabulky to nijak netají a podle informací Sportu by se přestup mohl stihnout už v této sezoně. Obránci (31) sice vyprší v Čerepovci smlouva až na jejím konci, klub už ale v KHL dávno ztratil naději na postup do play off a mohl by Němce uvolnit dřív.



Zůstat v Rusku? Nebo se vrátit domů? Takovou otázku v těchto dnech řeší reprezentační obránce Ondřej Němec. V Čerepovci mu po sezoně končí smlouva, a i když má klub o jeho služby nadále zájem, 31letého beka to po šesti letech táhne z ruské ligy blíž k rodině. Ve hře je angažmá v extralize. Podle informací Sportu by se mohl stát zvučnou posilou třineckých Ocelářů, které čeká boj o postup do play off .

Ani hráčův agent Vladimír Vůjtek mladší probíhající vzájemné oťukávání s aktuálně desátým týmem extraligy nevylučuje. I když je na bližší informace skoupý. „Nechci to teď řešit. Uvidíme, jak to dopadne. Ondra má nyní smlouvu v Rusku a zájem o něj má z Evropy více klubů. Nyní navíc Čerepovec přišel s nabídkou i na příští sezonu. Musíme to vše zanalyzovat a rozhodnout se. Uvidíme, jak to dopadne,“ líčí Vůjtek.

Interes o jednoho z klíčových obránců české reprezentace netají ani Třinec, i když i jeho představitelé jsou zatím opatrní. „Ondřej Němec? Myslíte od další sezony? Kdyby byl k dispozici za rozumné peníze, tak proč ne?“ reagoval ve středu na konkrétní dotaz Sportu viceprezident klubu Jan Czudek. Zájem Ocelářů je dlouhodobý. Slezský klub po mistru světa z roku 2010 toužil už před touto sezonou, to se však Němec ještě rozhodl pokračovat v Rusku.

Hráč je na vážkách, tým ztratil šanci na play off

V dresu Čerepovce má z osobního hlediska povedenou sezonu (5+9), nastupuje pravidelně v elitní formaci. Jenže klubu se už tolik nedaří. V tabulce Západní konference KHL je poslední, o šanci na postup do play off přišel už dávno a sezonu logicky odpískal. Teď buduje tým na tu příští. O Němce má Severstal sice nadále zájem, sám hráč je však údajně na vážkách. Pokud by se obě strany nedohodly, hráč by nejspíš mohl z Ruska odejít hned.

„Řešíme to pořád. Vyřeší se to buď do konce přestupních termínů, nebo až po sezoně. Varianta, že dohraje sezonu v Rusku, stále existuje,“ říká Vůjtek. Času přitom mnoho nezbývá. V české extralize se přestupy uzavřou k poslednímu lednu, základní část KHL končí už 18. února. Oceláři jsou ochotni jednat klidně okamžitě.

„V tuto chvíli na stole konkrétní nabídka neleží. Nebavili jsme se o tom, že by mohl přijít už v této sezoně. Když ale bude k dispozici zajímavá nabídka, tak o ní můžeme diskutovat. To je jasné,“ potvrdil Czudek.

Třinec by byl pro Němce logický krok: mohl by si prodloužit sezonu vzhledem k mistrovství světa, měl by to blízko ze Vsetína, kde s rodinou žije, a finančně zajištěný klub s velkými ambicemi by mu mohl nabídnout i dlouhodobou smlouvu.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud