24. ledna 2016 • 21:04

Šest asistencí a gól. Radivojevič z Liberce vyrovnal rekord extraligy

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bodově nejvydařenější utkání v kariéře dnes odehrál liberecký hokejový útočník Branko Radivojevič. Pětatřicetiletý slovenský reprezentant se na výhře Bílých Tygrů na ledě Karlových Varů podílel gólem a šesti asistencemi, při výhře 7:2 tak nechyběl z pohledu hostů u ničeho důležitého.



"Něco podobného se mi nikdy v kariéře nepovedlo, ani v mládežnické kategorii. Myslím, že v minulosti jsem mohl mít maximálně někdy čtyři body," řekl Radivojevič novinářům. "Byl to zápas, ve kterém mi prostě všechno vyšlo a bylo to někdy i se štěstím. Už se to ale asi nikdy nebude opakovat," pousmál se zkušený útočník.

Extraligový lídr deklasoval Energii 7:2, dvě třetiny však byl zápas vyrovnaný. Po 40 minutách vedli Severočeši 3:2 a v úvodu třetí části měli domácí několikrát šanci vyrovnat. Nepodařilo se jim to a nakonec jasně prohráli.

SESTŘIH: 39. kolo extraligy, HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 2:7
Video se připravuje ...

"Zlomili jsme to ve třetí třetině čtyřmi góly během snad šesti minut. O přestávce jsme si v kabině něco řekli a začali jsme konečně hrát náš hokej. Nikdo z nás nebyl spokojený s průběhem zápasu v prvních dvou třetinách," přiznal Radivojevič.

Klíčové podle něj byly branky Michala Bulíře v 46. a 48. minutě, díky kterým Severočeši soupeři definitivně odskočili. "Chválabohu nám to tam začalo padat a nebyl z toho nervák. Michal je určitě hrozně rád, že se k nám vrátil do lajny a dal jedny z nejhezčích gólů v sezoně," dodal s úsměvem slovenský útočník, který se v pořadí extraligové produktivity posunul do elitní desítky.

Nejvíc bodů v jednom zápase:

7 (6+1)

Petr Čajánek   1998    Zlín-Opava 10:2

7 (5+2)

Jan Čaloun      2005    Litvínov-Jihlava 8:5

Tomáš Sršeň   1997    Vsetín-Pardubice 10:1

7 (1+6)

Branko Radivojevič   2016    K. Vary-Liberec 2:7

MATCH OVERVIEW LEGACY

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud