1. února 2016 • 08:50

Mertl se vrací do Hradce Králové, tým opouští obránce Jank

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisty Hradce Králové posílil útočník Tomáš Mertl, který se do Mountfieldu vrací do konce této sezony z Medveščaku Záhřeb z Kontinentální ligy. Naopak kádr Východočechů opustil obránce Bohumil Jank, jenž přestoupil do Třince. Kluby o tom informovaly na svých oficiálních internetových stránkách.



Devětadvacetiletý Mertl z Hradce Králové odešel po uplynulé sezoně po skončení smlouvy do Záhřebu, který ale v uplynulých dnech ztratil reálnou šanci na postup do play off. Vedení Mounfieldu tak svého nejproduktivnějšího hráče minulé sezony dokázalo zlákat zpět.

"Primárně jsme chtěli posílit defenzívu, ale když se nám naskytla možnost angažovat Tomáše Mertla, tak jsme do toho jednoznačně šli. My známe Tomáše, Tomáš zná Hradec, takže víme, co od sebe můžeme vzájemně očekávat," řekl generální manažer klubu Aleš Kmoníček.

Mertl si při svém prvním zahraničním angažmá připsal v dresu chorvatského účastníka KHL v 55 zápasech 32 bodů za 11 branek a 21 asistencí. Je nejproduktivnějším hráčem Medveščaku a pátý mezi Čechy v KHL. Východočeši po složitém jednání transakci stihli dotáhnout do nedělní půlnoci, kdy skončil v extralize přestupní termín.

"Jednání byla poměrně složitá, protože Tomáš byl na tripu v Rusku a do nedělní půlnoci byla potřeba zařídit spousta legislativních záležitostí. Dále bylo velmi složité dohodnout se na financích se Záhřebem, nakonec jsme se ale na všech podmínkách transakce domluvili. Tomáš by se měl připojit k týmu v pondělí odpoledne," doplnil Kmoníček.

SESTŘIH: 42. kolo extraligy, HC Verva Litvínov - HC Mountfield HK 5:1
Video se připravuje ...

Jank posílí Třinec

Odchovanec Českých Budějovic Mertl si v minulém ročníku v dresu Mountfieldu připsal 50 bodů za 24 branek a 26 asistencí. V domácí nejvyšší soutěži má na kontě celkem 513 utkání a 177 bodů za 86 tref a 91 přihrávek. V prosinci 2014 si připsal na Channel One Cupu v Soči debut v české reprezentaci.

Třiadvacetiletý Jank naopak pomůže zacelit Třinci defenzívu při zraněních Rostislava Klesly či Vladimíra Rotha. "Měli jsme zájem na tom, aby byl Bohouš součástí naší organizace i v následujících sezonách. Nicméně hráč odmítl podepsat navrhnutý kontrakt a řekl nám, že chce z Hradce Králové odejít," komentoval důvod přestupu Kmoníček.

V této sezoně sehrál Jank v extralize 22 utkání a připsal si tři body za gól a dvě asistence. Na kontě má také 16 duelů za prvoligové Litoměřice, v nichž vstřelil tři góly a na stejný počet přihrál. V domácí nejvyšší soutěži celkem nasbíral ve 164 duelech 25 bodů za šest tref a 19 asistencí.

Mountfield si také zařídil možnost střídavých startů obránce Aleše Pavlase a útočníků Jaroslava Kally a Milana Valáška z partnerských Litoměřic.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud