Jakub Hlaváč
3. února 2016 • 14:49

Sparta už má náhradu za Jandače. Do příští sezony ji povede Kalous

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jednání ukončeno, hokejová Sparta má nového trenéra. Do příštího ročníku ji povede Jiří Kalous, který vystřídá k reprezentaci odcházejícího Josefa Jandače. Oba muži k sobě mají blízko, nový kouč bude svému předchůdci asistovat i u národního týmu.



Byl kandidátem číslo jedna. Jiří Kalous byl pro Pražany vytouženou náhradou za Josefa Jandače , který je s krátkou přestávkou provedl posledními pěti ročníky. Nová dohoda byla podepsána na dva roky, asistentem zůstává Zdeněk Moták.

„V tuto chvíli ale ještě zůstávám v ústraní, nebudu nijak zasahovat do běhu týmu. Moje práce začne 1. května, a pak se do toho vrhnu naplno,“ popsal Kalous pro oficiální klubový web. „Je pro mě velká čest působit v takhle tradiční a ambiciózní organizací,“ dodal.

Jedenapadesátiletý odborník naposledy působil na střídačce Třince, se kterým v minulé sezoně došel právě přes Spartu až do finále. V probíhající základní části však výsledky Ocelářů nebyly dobré a šéf lavičky po 18. kole rezignoval.

Od té doby se věnoval svému úvazku u národního mužstva, kde společně s Jandačem působí v roli asistenta. Počítá se s ním i pro Světový pohár, který ovšem koliduje se startem extraligy a vedení rudého „S“ bude muset tuto situaci vyřešit záskokem.

„Měli jsme na uvolněnou pozici trenéra několik kandidátů v Čechách i v zahraničí. Vybírali jsme z osobností, o kterých jsme přesvědčeni, že zvládnou specifické nároky sparťanského prostředí,“ vysvětlil Petr Bříza, předseda představenstva HC Sparta Praha.

Kalous už v minulosti kráčel v Jandačových stopách, působil po něm u Bílých Tygrů v Liberci, dohromady také vedli pražský Lev na startu jeho existence v KHL.

Jan Czudek přijal rezignaci hlavního trenéra Třince Jiřího Kalouse
Video se připravuje ...

Trenér Jiří Kalous po prohře s Vítkovicemi 0:7 v Třinci rezignoval
Trenér Jiří Kalous po prohře s Vítkovicemi 0:7 v Třinci rezignoval

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud