5. února 2016 • 20:50

Debakl a konec! Hadamczik rezignoval na pozici trenéra Komety

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér hokejistů Komety Brno Alois Hadamczik po dnešní prohře s Litvínovem 1:6 oznámil vedení klubu a následně na tiskové konferenci úmysl skončit. Tímto krokem chce dát týmu nový impulz. Kometa v extralize prohrála sedm z posledních osmi zápasů.



"Je to pro nás zcela nová situace, se kterou jsme nepočítali. Zítra svoláme schůzi, na které se rozhodne, kdo povede tým ve víkendovém utkání v Olomouci," uvedl majoritní vlastník Komety Libor Zábranský.

Rozhodnutí skončit brněnskou misi v třiašedesátiletém kouči dozrálo dnes po čtvrtém inkasovaném gólu. "Věděl jsem, že musím být soudný a objektivní. Nastartovali jsme se po sérii nezdarů před týdnem vítězstvím nad Vítkovicemi. Pokud by tento zápas nevyšel, tak jsem byl už před týdnem připraven skončit," poznamenal Hadamczik .

SESTŘIH: 43. kolo extraligy, HC Kometa Brno - HC Verva Litvínov 1:6
Video se připravuje ...

Fanoušci i po čtvrtém gólu přitom zůstali vůči kouči loajální a hráče se snažili vyburcovat skandováním "Bojujte za Brno". K trenérovi se brněnský kotel nevyjadřoval. Až po šestém gólu v síti Brna přišlo skandování "Lojza ven".

Hned po skončení zápasu Hadamczik podal ruku asistentům Kamilu Pokornému, Karlu Beranovi a také lékaři týmu Zdeňku Ziegelbauerovi. Následně sdělil své rozhodnutí majiteli klubu Zábranskému s dodatkem, že rezignaci oznámí na tiskové konferenci. Ještě předtím informoval o svém úmyslu hráče v kabině.

"Tým potřebuje zkusit něco jiného. Nevím, co bych udělal jiného, aby byly výsledky lepší. Udělal jsem maximum, co se dalo udělat. Dát šanci jinému je za této situace korektní," řekl Hadamczik a litoval toho, že se mu Kometu nepodařilo přivést k zisku medaile.

Zklamaní fanoušci i hráči Komety
Zklamaní fanoušci i hráči Komety

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud