20. února 2016 • 04:40

TŘI bitky najednou! Co spustilo řežbu v zápase Sparty v Liberci?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tahák 46. kola hokejové extraligy splnil absolutně veškerá očekávání. První Liberec i druhá Sparta hrály ve vysokém tempu hodném blížící se vyřazovací části. Smutnější nakonec ze zápasu odcházeli domácí hokejisté, kteří prohráli 2:5, ale o výhru bojovali přesně stejně dravě, jako šelma, jež mají na dresu bojuje o svou kořist. Strhlo se také několik slušných šarvátek, v té největší se do sebe v jednu chvíli pustily tři dvojičky. Co ji načalo? Střela z hole hostujícího útočníka Curtise Hamiltona.



Čtyřiadvacetiletý Hamilton se vřítil do útočného pásma a rána vypálená z jeho hole uložila k zemi domácího obránce Radima Šimka. Budiž, to by asi nebylo nic neobvyklého, jenže pecka agilního forvarda přišla po odpískání a na bylo rázem pěkné horko.

TŘI bitky najednou! Co spustilo řežbu v zápase Sparty v Liberci?
Video se připravuje ...

Nejaktivněji se jevil mladý svalovec Dominik Lakatoš, který skočil po sparťanském obránci Marku Hrbasovi a zasypal ho sprškou ran. Tresty od sudích dostali také Jan Stránský, Juraj Mikúš a právě Hamilton. Celkem během této šarvátky padlo 66 trestných minut.

"Podobné zápasy jsou vždycky trošku vyhrocenější, ale nic zákeřného to nebylo," popisoval po utkání hostující Miroslav Forman, jenž zazářil dvěma brankami vstřelenými ve vlastním oslabení.

Podobně to viděl i domácí brankář Marek Schwarz, který se do akce dostal poté, co se zranil slovenský gólman Ján Lašák. "Byl to zápas o hodně, de facto o šest bodů. A už se také blíží play off, hra se začíná trochu přitvrzovat. Nikdo nechce dát nikomu nic zadarmo,“ vysvětloval.

Pokud takhle tedy bude vyřazovací část vypadat, můžeme se těšit na chutné hokejové menu.

SESTŘIH: 46. kolo extraligy, HC Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 2:5
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
19. 2. • 17:30
Bílí Tygři Liberec
Bílí Tygři Liberec
2:5
ONLINE
19. února
17:30
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
Góly

Domácí: 29:04. Řepík, 36:47. Bakoš

Hosté: 09:14. Forman, 23:25. Cingel, 27:55. Forman, 36:16. Buchtele, 58:08. Kumstát

Sestavy

Domácí: Lašák (od 28. minuty Schwarz) – Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Výtisk (C), Vitásek, Plutnar – Řepík, Vampola, Birner – Bakoš, Bulíř, Radivojevič – Valský, Jelínek, Krenželok – Stránský, Lakatoš, Vlach

Hosté: Taylor (od 41. minuty Pöpperle) – Polášek, Eminger, Švrček, Čajkovský, Mikuš, Hrbas, Kalina – Buchtele, Hlinka (C), Přibyl – Sabolič, Klimek, Hamilton – Kumstát, Pech, Forman – Hlaváč, Cingel, Netík

Rozhodčí

Pešina, Hejduk – Barvíř, Blümel

Stadion

Návštěva

7 500 diváků

Nešťastný Lašák se zranil a ležel vedle brány, Forman dal gól do prázdné
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud