24. února 2016 • 13:37

Litvínov je bez šance na play off. Prohráli jsme to sami, smutnil Šlégr

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tento zápas rozhodl o dalším vývoji sezony. Chomutov si po vítězství 3:2 zajistil předkolo play off, Litvínov se nevyhne bojům o záchranu v play out. Vymstil se mu výpadek ve třetí třetině.



„Tam jsme přestali bruslit a střílet. Dlouho jsme měli na kontě jen dvě střely, to není správné a je to neomluvitelné. Hokej se hraje na góly, a pokud nevystřelíte, nemůžete vyhrát zápas, prohráli jsme si ho sami,“ zlobil se litvínovský trenér Jiří Šlégr.

A právem. Jeho celek byl totiž po čtyřicet minut spíše lepším týmem. Začal aktivně, ale pak vyloučeními přenechal iniciativu Chomutovu, který dvakrát udeřil. Druhou třetinu už však zcela opanoval.

Výraznou převahu znázorňuje i střelecká převaha 21:6, odměnou bylo vyrovnání. František Gerhát využil přesilovku dorážkou, druhý gól přidal ve 43. minutě Kamil Piroš, když jeho nahození od mantinelu skončilo v síti. Následovaly další neproměnené šance. Obrat měl na hokejce i Radek Duda, ale gólman Jan Strmeň tygřím skokem vyrazil puk letící do odkryté sítě. „Nic jiného už mi nezbývalo, než skočit. Kdyby to trefi l k bližší tyči, asi bych neměl šanci. Jinak ta druhá třetina byla hodně vyčerpávající, ale kluci mi pomohli,“ pochvaloval si chomutovský brankář.

SESTŘIH: 48. kolo extraligy, HC Verva Litvínov - Piráti Chomutov 2:3
Video se připravuje ...

Jenže po druhé přestávce se rozehrál úplně jiný zápas. Tlak si vytvořili Piráti, Litvínov sbíral jen trestné minuty. V rozmezí dvou minut a sedmi vteřin jich vyfasoval šest, Karel Kubát zamířil na trestnou zbytečně poté, co soupeři odpálil rukavici.

„Takhle vyloučit jsme se nechali i v minulém utkání, opakuje se to. Je to strašná škoda. Dokážeme se vrátit do zápasu, ale pak přijde špatná třetí třetina a zbytečné fauly, prohráli jsme si to sami,“ litoval Gerhát.

Dlouhou dvojnásobnou přesilovku využil přesnou střelou Roman Červenka a posunul Chomutov do předkola. Litvínov má definitivně záchranářské starosti. „Ale přeju jim, aby nespadli, v extralize by takový klub chyběl,“ pravil Strmeň.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud