3. března 2016 • 09:37

Šok v Brně! Ton končí, Kometa s ním pro play off nepočítá

Autor: jip, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VĚDĚLI JSME PRVNÍ | K pořádnému zásahu do kádru se den před koncem základní části hokejové extraligy odhodlala brněnská Kometa. V jejím mužstvu končí veterán Petr Ton, autor 493 gólů v nejvyšší domácí soutěži. Letos měl velkou smůlu na zranění, dvakrát musel podstoupit operaci a zasáhnul jenom do devatenácti zápasů. Další už nepřidá.



Úterní druhá třetina zápasu v Pardubicích byla poslední fází hry, do které Petr Ton zasáhnul jako hráč Komety Brno. Do té třetí už po redukci sestavy nenastoupil, obrat z 0:3 na 4:3 v prodloužení a potvrzení postupu do předkola sledoval jen z lavičky.

"S Petrem jsem ve středu dlouho mluvil, a to nejen o utkání v Pardubicích, ale i o mých dalších představách o budoucnosti Komety. Nakonec jsme se dohodli na ukončení spolupráce," uvedl majitel klubu a v současnosti i hlavní trenér Libor Zábranský na oficiálním webu Komety. Kladenskému odchovanci zároveň poděkoval za odvedené výkony i přístup.

Ton přišel do Brna ze Sparty jako nejlepší střelec i nejproduktivnější hráč v historii pražského klubu. V první brněnské sezoně nasbíral v základní části 42 bodů za 22 branek a 20 asistencí, gól a tři finální přihrávky přidal v play off.

BLOG JIŘÍHO PUNČOCHÁŘE KE KONCI PETRA TONA V KOMETĚ BRNO ČTĚTE ZDE>>

Loni v létě podepsal s Kometou novou roční smlouvu, v přípravě si však poranil ruku a na začátku sezony si zranění obnovil. Naplno tak začal hrát až v lednu, v dosavadních 19 duelech vstřelil šest gólů a přidal pět asistencí.

"Liborovy názory respektuji a samozřejmě přeji Kometě, ať se jí daří. Bohužel se tato sezona vlivem zranění hned zpočátku soutěžního ročníku nevyvíjela dle představ. Na Brno i na Kometu budu vzpomínat jen dobrém," řekl Ton, pro kterého může předčasný konec angažmá znamenat i konec aktivní kariéry.

Ton byl ještě ve středu na tréninku. Jeho odchod podle asistenta Martina Pešouta tým nezasáhl. "Nálada mezi hráči je dobrá. Nám spadl kámen ze srdce postupem do předkola. Od poloviny ledna se naše situace nevyvíjela dobře. Převažuje radost nad postupem do play off," poznamenal Pešout.

Kometa už v minulém kole v Pardubicích, kde se v poslední desetiminutovce třetí třetiny vzchopila a smazala tříbrankovou ztrátu, dohrávala bez Tona. "Sestava bude stejná, v jaké jsme tento zápas dohrávali. Mužstvo neuvěřitelně zabralo. Doufám, že to tak bude nyní pokračovat i v dalších zápasech," dodal Pešout.

SESTŘIH: 51. kolo extraligy, HC Dynamo Pardubice - HC Kometa Brno 3:4 po prodloužení
Video se připravuje ...

TOP góly týdne hokejové extraligy: Petr Ton
Video se připravuje ...

Petr Ton kolo před koncem základní části skončil v Kometě
Petr Ton kolo před koncem základní části skončil v Kometě

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud