4. března 2016 • 20:19

Liberec to dokázal! Ovládl základní část a převzal Prezidentský pohár

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Liberce obdrželi před dnešním utkáním závěrečného 52. kola extraligy proti Karlovým Varům Prezidenstký pohár pro vítěze základní části. Za Bílé Tygry ho z rukou šéfa českého hokeje Tomáše Krále převzal během slavnostního ceremoniálu na červeném koberci klubový prezident Petr Syrovátko. Vše proběhlo pod dohledem kapitána Jana Výtiska, který se však držel v bezpečné vzdálenosti, aby se poháru nedotkl.



Fanoušci nejprve přivítali na ledě řadu hráčů, kteří se podíleli na dvou dosavadních triumfech Severočechů v základní části, na něž dosáhli v ročníku 2005/06 a hned poté v sezoně následující. Největšího aplausu se dočkali Milan Hnilička, Václav Pletka, Valdemar Jiruš a také tehdejší kouč Josef Paleček. Sami si však tehdy nemohli podobnou slávu užít, neboť Prezidentský pohár se uděluje až od sezony 2009/10.

Liberecký tým si převzal Prezidentský pohár
Video se připravuje ...

Poté, co ho Král předal Syrovátkovi, ten si ho zvedl slavnostně nad hlavu a následně ho předal do rukou generálního manažera Ctibora Jecha. "Máte úžasnou sezonu, překonali jste extraligové rekordy a já vám přeju, abychom se tady sešli znovu po finále a předal jsem vám i ten druhý pohár," ocenil Král výkony extraligového suveréna.

Výtisk u všeho pouze asistoval, nikdo ze samotného týmu, který se jinak držel stranou, se trofeje z pověrčivosti nedotkl. A hodně opatrní byli hráči v tomto ohledu i při následném focení celého mužstva s pohárem. Klub si zajistil prvenství před Spartou již po 50. kole. V základní části zároveň překonal extraligový rekord v počtu vítězství a nasbíraných bodů.

SESTŘIH: 52. kolo Extraligy, HC Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 6:2
Video se připravuje ...

Před utkáním převzali prezident hokejového klubu Bílí Tygři Liberec Petr Syrovátko a generální manažer Ctibor Jech trofej za vítězství v základní části hokejové extraligy
Před utkáním převzali prezident hokejového klubu Bílí Tygři Liberec Petr Syrovátko a generální manažer Ctibor Jech trofej za vítězství v základní části hokejové extraligy

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud