5. března 2016 • 04:59

INVENTURA týmů před play off: Sparta řeší gólmany, Třinec formu

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
  • Play off za dveřmi! Uspěje favorit z Liberce nebo se opět vzepře jeden z moravských týmů?Play off za dveřmi! Uspěje favorit z Liberce nebo se opět vzepře jeden z moravských týmů?FOTO: koláž iSport.cz

    Výsledky posledního kola základní části hokejové extraligy rozhodly o složení dvou čtvrtfinálových dvojic, i složení předkola play off. Jak na tom je deset postupujících týmů před klíčovými boji? Portál iSport.cz ohodnotil všechny týmy a jejich šance na celkový triumf.

  • Bílí Tygři Liberec

    Liberec převzal trofej za vítězství v základní části hokejové extraligyFoto ČTK

    Přednosti: Suverénně nejlepší tým ligy. Tygři vytvořili nový bodový rekord základní části české extraligy. Zdobí je skvěle vypracovaný herní systém, vyrovnané čtyři řady, ve kterých jsou hráči se zkušenostmi z velkých utkání. Fyzicky na ledě absolutně dominují a mají exkluzivní přesilovky.

    Slabiny: Hledají se opravdu těžko. Záleží, jak svěřenci trenéra Pešána unesou vysoká očekávání. Tygři dvakrát předtím vyhráli základní část, nikdy však nedokázali otevřít finálové brány.

  • HC Sparta Praha

    Nastoupí Tomáš Pöpperle v play off?Foto Jaroslav Legner (Sport)

    Přednosti: Ofenzivní uragán je hlavní zbraní Sparty. Pražané v základní části zatížili konta soupeřů 200 brankami, suverénně nejvíc ze všech týmů extraligy. Reprezentanti Přibyl s Buchtelem táhnout tým. V obraně nelze opomenout ofenzivního beka Michala Čajkovského, který v přesilovkách střílí gól za gólem.   

    Slabiny: Zas ty brankáři! Rok co rok stejný problém provází Spartu při vstupu do play off. Nastoupí Kanaďan Taylor, zkušený ale letos často zmatkující Pöpperle či navrátilec Novotný?

  • Mountfield HK

    Hradecký obránce René VydarenýFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Přednosti: Východočechy lze pasovat za černého koně play off! Tým plný zkušených hráčů vedený koučem Kýhosem, jenž s Kometou slavil úspěchy ve vyřazovacích bojích. Bednář, Mertl, Ihnačák zkrátka budí u soupeřů respekt.

    Slabiny: Strach ze čtvrtfinále. Každý má v paměti loňskou sérii se Spartou, jak hradečtí slibovali, že favorita potrápí. Výsledek - 0:4 a rychlý konec sezony. K největším favoritům jim stále něco chybí. Navíc narazí na Boleslav, s kterou v sezoně třikrát prohráli.

  • HC Škoda Plzeň

    Plzeň může v play off hodně překvapit.Foto ČTK

    Přednosti: Západočechy zdobí výborná ofenzíva, podpořená jistým brankářem Matějem Machovským. Svěřencům trenéra Straky se navíc daří na hřištích soupeřů, kde patří k nejlepším v extralize. V sezoně se vyhnuli větším výkyvům i to svědčí o síle mužstva. Dobrý mix zkušenosti a dravého mládí!

    Slabiny: Úspěch v play off bude hodně záležet, jak se mladí střelci Kubalík s Indrákem poradí s důraznější obranou soupeře v play off.

  • HC Olomouc

    Olomoučtí hráči se radují z góluFoto ČTK

    Přednosti: Skvělý brankář! Slovenský gólman Branislav Konrád patří ke špičce v celé extralize. Defenzivní styl trenéra Venery je navíc jako dělaný pro play off. Tým spoléhá na kolektivní pojetí.

    Slabiny: Olomouc má velký problém se střílením branek. V jejich středu těžko najdete rozeného střelce. Když k tomu přidáte nulové zkušenosti z play off, tak je jasné, že mohou jen překvapit.

  • BK Mladá Boleslav

    Hráči Boleslavi se radují z vítězství. Jak se jim bude dařit ve čtvrtfinále proti Hradci.Foto ČTK

    Přednosti: Dočkali se! Bruslařský klub si zajistil přímý postup do play off. Svěřenci trenéra Výborného budou v play off hodně nepříjemný soupeř. Už v loňské sezoně hodně potrápili suverénní Třinec. Brankář Rittich patří k nejlepším v extralize.

    Slabiny: Pozor na určité uspokojení po dobře zvládnuté základní části.  Stačí se Středočechům do úvodního duelu uzdravit opory?

  • HC PSG Zlín

    Zlínský bek Tomáš ŽižkaFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Přednosti: Berani v druhé půlce sezony patří k nejlepším celkům extraligy. Svěřenci trenéra Vlacha zkrátka umí vyladit formu na play off. Tým táhne produktivní dvojice útočníků Bukarts, Holík. Brankář Kašík jde do vyřazovacích bojů s nejlepší procentuální úspěšností zásahů.

    Slabiny: Oproti dřívějším létům chybí v týmu lídr! Leška, Čajánek jsou pryč. Základní část mladý kádr nakonec zvládl bez nich, poradí si i v play off?

  • Piráti Chomutov

    Vladimír Růžička hecuje své chomutovské svěřenceFoto Jaroslav Legner (Sport)

    Přednosti: Mužstvu z Podkrušnohoří poprvé ve své historii postoupilo do vyřazovacích bojů. Na druhou stranu má ve svém středu řadu hráčů s velkými zkušenosti. Bojovníci Tomica, Sklenář, Vondrka, co ti toho v play off odehráli. Nejde opomenout nejproduktivnějšího hráče základní části Romana Červenku, dokáže on posunout Chomutov do čtvrtfinále?

    Slabiny: Severočeši po celou sezonu nedokázali vyřešit post prvního brankáře. V posledních týdnech nejvíce příležitostí dostával mladík Jan Strmeň. Je otázkou, jestli se dokáže vyrovnat s tlakem vyřazovacích bojů. Bilance Pirátů na ledě soupeřů také nebudí příliš optimismu.

  • HC Kometa Brno

    Dotáhne to Kometa z předkola až do finále?Foto Pavel Mazáč (Sport)

    Přednosti: Kometa zkrátka play off umí! Vždycky když do vyřazovacích bojů proklouzla, tak v nich sehrávala výraznou roli. Dvakrát se dostala až do finále, jednou brala bronz. K dalšímu úspěšnému tažení mohou znovu pomoci domácí fanoušci, kteří stále patří k nejlepším.

    Slabiny: Brňané se letos na hřišti soupeřů nevídaně trápí. Jakmile Kometa vyjede mimo svojí tvrz, neví si rady. Vzhledem k tomu, že už v předkole začne na ledě soupeře, kde by se hrál i rozhodující pátý duel, tak to lze označit za velký problém. 

  • HC Oceláři Třinec

    Třinec si zahraje předkolo se ZlínemFoto ČTK

    Přednosti: I přes trápení v sezoně budí Třinec mezi celky z horní poloviny tabulky velký respekt. Pokud zvládnou předkolo, může překvapit i jednoho z dvou největších favoritů. Nelze opomenout zkušený kádr drahých hvězd.

    Slabiny: Jakoby to nebyl jejich rok. Oceláři se celou sezonu hledají. Řada změn na trenérském postu. Navíc elitní střelci se v sezoně zatím neprosazují. Navíc v předkole narazí na Zlín. Na nenáviděného soupeře, který jim vždy v play off předčasně ukončil sezonu. Třinec není ve formě, z posledních deseti zápasů vyhrál jen tři!

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud