7. března 2016 • 04:10

Už se koušou! Koreis si rýpl do Červenky, Piráti ho vtipně setřeli

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už dnes začíná v hokejové extralize vyřazovací část sezony a vzduchem už od víkendu létají první slovní rýpance. Brněnská Kometa se před cestou do Chomutova, kde předkolo vypukne, chystá hlavně na domácí hvězdu Romana Červenku, vítěze kanadského bodování. Zakousneme se do něho, zní z modrobílého tábora.



V základní části nastřílel Roman Červenka do brněnské branky tři góly a připsal si stejný počet přihrávek. Není pochyb: borec s číslem 10 je vůdčí silou Pirátů při jejich prvním pokusu v play off v nejvyšší soutěži.

„Červenka je výborný hráč. Musíme si ho pohlídat. Je nejlepší v lize, takže je namístě dávat si pozor, aby nám nedával góly,“ velí jednoznačně brněnský obránce Tomáš Malec.

Jakub Koreis, centr defenzívní brněnské řady siláků, který se bude s Červenkou na ledě potkávat možná nejčastěji, si pro hvězdu Pirátů nachystal vzkaz.

„Snad má Červenka silný lýtka, protože se mu v do nich v pondělí zakousne pár vlčáků,“ napsal Koreis o víkendu na Twitter.

Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Piráti reagovali fotkou Červenky, na které svému lídrovi přidali ve fotoshopu ocelový chránič na celou nohu. „Díky za upozornění. Jen pozor na vylámání zubů,“ vzkázali Chomutovští zpátky do Brna.

Tam si uvědomují Červenkovu sílu. Zároveň jdou ale do bitvy s dobrou náladou, protože s play off mají bohatší zkušenosti než Piráti.

Roman Červenka slavící v klubku spoluhráčů jistotu play offFoto ČTK

„Červenka je alfou a omegou jejich týmu, dělá jim hru. Vzhlížíme k tomu s optimismem, protože jsme (v minulých letech v play off) dokázali jak uhlídat hráče jako Martin Straka nebo Petr Čajánek. Věřím, že potvrdíme, že jsme playoffové mužstvo a postoupíme,“ uvedl asistent brněnského trenéra Martin Pešout.

Ubránit Červenku bude klíčové

Realisticky v Chomutově počítají s tím, že Kometa se na Červenku zaměří. Uvolnit ruce by hvězdě základní části mohl předpokládaný návrat Michala Vondrky po zranění, celkově se ale všechno točí vyloženě kolem autora 23 branek v základní části.

„Víme, že je výjimečným hráčem,“ uvědomuje si Koreis už bez ironie.

MOMENT: Co naštvalo maséra Chomutova? Ostřížek sekl Červenku
Video se připravuje ...

A tak k tomu Chomutov i přistupuje. Ochránit si lídra tentokrát na ledě, ne jako vloni na podzim, kdy faul na Červenku trestal až před šatnami zuřivý masér.

„Jestli se hráči Komety připravují na Romana, tak my se zase připravujeme na hráče, kteří Romana budou atakovat,“ řekl asistent trenéra Jan Šťastný jasně. „Nebojíme se toho. Bude to klasické play off. Roman je rozdílový hráč, ale jestli se Brno upoutat všechno na něj, tak máme další hráče, kteří jsou schopní zápasy rozhodnout,“ doufá.

Jenom Sparta a Pardubice dokázaly letos Červenku ubránit tak, že jim nedal gól. Nakolik se to povede Kometě bude pro tuhle série nejspíš klíčové.

Kapitán Chomutova Roman Červenka
Kapitán Chomutova Roman Červenka

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud