8. března 2016 • 21:05

SESTŘIHY: Chomutov porazil Kometu, Třinec se Zlínem srovnal sérii

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden postupový mečbol a jedna srovnaná série. Tak by se daly popsat druhé zápasy předkola play off. Brněnská Kometa totiž nedokázala ani podruhé zvítězit na ledě Chomutova a od konce sezony ji dělí poslední prohra. Naopak Třinec dokázal zabojovat a po nájezdech porazil Zlín, díky čemuž srovnal sérii na 1:1 na zápasy. Třetí duely se hrají v pátek.



Kometa prohrála v Chomutově i druhý zápas

Chomutov porazil i ve druhém utkání série předkola play off extraligy Kometu Brno a díky výhře 2:0 je jen krok od postupu do čtvrtfinále. Pod cenný úspěch svého celku se podepsal dvěma body za gól a asistenci útočník Peter Ölvecký, čisté konto vychytal brankář Robert Kristan.

V 15. minutě domácí vedli a stejně jako v předchozích dvou trefách Pirátů v sérii v tom měl i tentokrát prsty nejproduktivnější hráč základní části Červenka. Po Ölveckého ráně si našel Čiliakem vyražený kotouč a brněnského gólmana propálil ranou na bližší tyč.

Úspěšný střelec mohl ve 25. minutě zvýšit, jenže zazvonil pouze na brankovou konstrukci. Na konci 38. minuty pláchl hostům v úniku Ölvecký, na Čiliaka sice nejdřív nevyzrál kličkou do forhendu, ale vzápětí zkusil o klečícího gólmana poslat puk zpoza brány za brankovou čáru a to se mu také podařilo. Hostující kapitán Čermák vzápětí zlomil vzteky hůl a inkasoval 'desítku'.

Ve 43. minutě dokázala i Kometa konečně dostat kotouč za Kristanova záda, z gólu se však radovat nemohla, neboť sudí krátce předtím přerušil hru kvůli prohřešku Káni, jenž musel po faulu vysokou holí na trestnou lavici. Čiliak pak vychytal Květoně a Ruttu.

V závěru se Kometa ještě pokoušela nadechnout k náporu, k čemuž jí dopomohl i Harantův faul, jenže Kristan předvedl několik výborných zákroků a domácí si dvoubrankové vedení jinak velmi pečlivě hlídali. A uhlídali až do samého závěru, kdy mohl naopak při hostující power play přidat třetí gól Vondrka, prázdnou branku ale minul.

SESTŘIH: Předkolo play off (1. zápas): Chomutov - Kometa Brno 2:0
Video se připravuje ...

Piráti Chomutov - HC Kometa Brno 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 15. Červenka (Ölvecký), 38. Ölvecký (Tomica). Rozhodčí: Šindler, Mrkva - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:5, navíc L. Čermák (Brno) 10 min. Bez využití. Diváci: 4572. Stav série: 2:0.

Chomutov: Kristan - Rutta, Skinner, Valach, J. Mrázek, Harant, Pereťagin, Tejnor - Račuk, Červenka, Tomica - Hřebejk, V. Růžička, Vondrka - D. Květoň, Kämpf, Sklenář - Ölvecký, D. Kaše, Dušek. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.
Brno: Čiliak - Kozák, T. Kaberle, Kováčik, Hanzlík, Trška, Malec, Kuboš - Dostálek, L. Čermák, Dočekal - Špirko, V. Němec, J. Káňa II - H. Zohorna, J. Hruška, Ostřížek - F. Dvořák, Koreis, R. Zohorna. Trenéři: Zábranský, Pešout a Pokorný.

MATCH OVERVIEW LEGACY

ONLINE: Chomutov - Kometa Brno (17:20, 1:0 na zápasy)


Třinec srovnal sérii, porazil Zlín po nájezdech

Třinec zvítězil v druhém utkání předkola play off na ledě Zlína 4:3 po samostatných nájezdech a vyrovnal stav série na 1:1 na zápasy. Souboj na tři vítězství tak bude s jistotou pokračovat ve čtvrtek i v pátek v Třinci. Ve čtvrtém kole rozstřelu zařídil výhru úřadujícího vicemistra Vladimír Svačina.

Jako první měl dobrou šanci hostující Rufer, jehož střelu kryl jistý Kašík. Poté měl výhodu přesilovky Zlín. Bukarts ještě v šanci neuspěl, krátce po skončení výhody se však kotouč po tlaku dostal k Romanu Vlachovi, jenž jej dostal za dezorientovaného Hamerlíka.

Naopak Oceláři se o svou první přesilovou hru sami připravili, když Rákos zbytečně oplácel. Berani to mohli potrestat. Do úniku se dostal obránce Horák, ale neuspěl. Zanedlouho usedl na trestnou lavici ještě domácí Ondráček a to už Slezané zužitkovali, když Dravecký úspěšně dorazil pokus Kopeckého. V závěru první části měl Zlín ještě na 54 vteřin možnost početní výhody pěti proti třem, šanci si ale nevytvořil.

Přesilovku měli po Kankově faulu domácí i v úvodu druhého dějství, opět se ale prosadili až po jejím skončení. Bukarts našel naslepo na kruhu volného Petra Holíka, který uspěl střelou zápěstím.

Třinečtí poté zvýšili aktivitu. Pomohla jim k tomu i čtyřminutová přesilovka po vyloučeních Maruny a Čecha. A ten už se vrátil předčasně. Nejprve Kašíka zachránila tyč, ale velký tlak nakonec zakončil střelou pod horní tyčku Pechanec.

Do třetí třetiny vstoupili lépe Oceláři a dostali se po zásluze do vedení. Nejprve v přečíslení neuspěli domácí, a tak z protiakce dal gól Kanko, jenž z bezprostřední blízkosti propasíroval puk mezi Kašíkovým betonem a tyčkou.

Vyrovnat mohl Šťastný, který obral při rozehrávce o puk Galvase, ale ani nadvakrát neuspěl. V 51. minutě se ale domácí dočkali. Další zaváhání soupeřovy obrany využil pohotovou střelou Čachotský. Otočit skóre mohl vzápětí Kubiš, jenž těsně minul. Hamerlíkovi ještě pomohla horní tyč a muselo se prodlužovat.

Ve dvacetiminutovém nastavení začali lépe Oceláři. Ačkoli hráli skoro minutu a půl přesilovku čtyři na tři a následně měli velký tlak, vylámali si zuby na Kašíkovi. Poté, co domácí gólman sebral z hole gól Kankovi a Pechancovi, mu celý stadion tleskal ve stoje. Neuspěl proti němu zblízka ani Polanský.

Poté byli lepší zase Zlínští, na gól se ale čekalo. V 79. minutě domácí trefili tyčku po teči Romana Vlacha. Rozhodnout musely až nájezdy, v kterých se prosadil dvakrát Svačina a ve čtvrté sérii rozhodl.

SESTŘIH: Předkolo play off (2. zápas): Zlín - Třinec 3:4 po nájezdech
Video se připravuje ...

PSG Zlín - HC Oceláři Třinec 3:4 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Roman Vlach (Kotvan, O. Veselý), 27. P. Holík (Bukarts, Říčka), 51. Čachotský - 13. Dravecký (Kopecký, Galvas), 36. Pechanec (Svačina, Kanko), 44. Kanko (Pechanec), rozhodující sam. nájezd Svačina. Rozhodčí: Hodek, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 9:9. Využití: 0:2. Diváci: 5475. Stav série: 1:1.

Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, O. Horák, Řezníček - Bukarts, P. Holík, Říčka - Štumpf, Roman Vlach, O. Veselý - Ondráček, Maruna, Kubiš - Čachotský, D. Šťastný, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Třinec: Hamerlík - Slovák, Galvas, Nosek, Jank, Hrabal, Stehlík, L. Doudera - Kopecký, Plíhal, Dravecký - Kanko, Pechanec, Svačina - Rákos, Polanský, Adamský - Matuš, M. Kovařčík, Rufer - Jašek. Trenéři: Dopita a Mucha.

MATCH OVERVIEW LEGACY

ONLINE: Zlín - Třinec (17:20, 1:0 na zápasy)


Kouč Chomutova Vladimír Růžička udílí pokyny
Kouč Chomutova Vladimír Růžička udílí pokyny

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud