9. března 2016 • 04:25

Frustrace šla ven! Kapitán Komety po gólu Pirátů rozmlátil hokejku

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Celkem 14 trestných minut inkasoval ve druhém zápase předkola Chomutov-Kometa (2:0) brněnský kapitán Leoš Čermák. Nejméně deset minut z toho, osobní trest, bylo zbytečných. Čermák se nechal unést frustrací po gólu domácích na 2:0, rozštípal po něm hokejku o konstrukci vlastní branky a okamžitě putoval za katr. Kometě citelně chyběl.



Oslabit svůj tým nemusel, to je jasné. Ale divte se brněnskému kapitánovi Leoši Čermákovi. Kometa svírala soupeře v přesilovce, už skoro 90 minut čistého času hry nedokázala dát v Chomutově gól, marně se tlačila do branky a hledala skuliny v území Pirátů. Pak přijde únik soupeře, jehož útočníka Petera Ölveckého ještě brněnský gólman Marek Čiliak skvěle vychytá betonem, ale Ölvecký si vyražený puk za brankou dojede, srovná si ho na holi a chladnokrevně o Čiliaka ho odrazí do sítě.

2:0, klíčový náskok Chomutova je na světě.

Čermák, který akci zezadu dojíždí, ten pohled nevydrží. Vezme hokejku, rozmlátí ji o horní tyčku a zbytky zahodí na led. Rozhodčí neváhá a ukáže mu panenku. Deset minut.

„Měli jsme v té přesilovce spoustu šancí, motalo se to tam, a pak z takového brejku jsme inkasovali. Prostě jsem si ulevil,“ komentoval svůj prohřešek Čermák.

Seděl od 38. do 48. minuty a pro Brňany to byl nekončený čas. I proto, že už jim pro zranění od začátku druhé části hry chyběl nejproduktivnější hráč (a rovněž střední útočník) Vojtěch Němec.

„I Chomutov by se potrápil, kdyby mu vypadli dva hráči. Já si myslím, že zbytek mužstva se semknul a popral se s jejich (Němce a dočasně Čermáka) absencí velice dobře, ale chyběl nám gól, který by nás nastartoval. Plus dva hráči. Ti nám chyběli určitě,“ podotkl asistent brněnského trenéra Kamil Pokorný.

Leoš Čermák vzteky rozmlátil hokejku
Video se připravuje ...

Čermáka za jeho zkrat nepochválil, ale měl pro něho slova pochopení. „Pracují velké emoce. Hráči by je měli umět zkrotit, ale je to složité. Měli jsme hodně vyloučených v prvním zápase, měli jsme jich hodně i dnes. Pak je těžké emoce udržet,“ řekl.

Na konci základní části dokázal vtipně i trefně zároveň vystihovat stavy, v jakých se Kometa v extralize nacházela. Jednou ji viděl položenou v hrobě, ze kterého povstala, podruhé o ní řekl, že už ležela v rakvi, jejíž víko hráči vykopli.

A po dvou prohrách v předkole?

„Myslím si, že v rakvi nejsme,“ řekl Pokorný. „V rakvi jsme byli v Pardubicích. (zápas 51. kola) Ale jestli mužstvo bude dřít, bojovat, hrát tak zarputile jako dnes a ještě přidá góly, tak v rakvi určitě nejsme,“ dodal s nadějí v hlase.

SESTŘIH: Předkolo play off (2. zápas): Chomutov - Kometa Brno 2:0
Video se připravuje ...

Roman Červenka dává gól do sítě Komety
Roman Červenka dává gól do sítě Komety

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud