8. března 2016 • 22:18

Hrdina Čáslava o pardubickém hororu: Sami jsme si zápas pokazili

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenhle zápas nebyl pro slabé povahy. A kdo ví, jaké následky bude mít v konečném účtování. Jednoduše řečeno, kdyby hokejisté Litvínova udrželi v Pardubicích vedení 3:2 a neinkasovali dvě vteřiny před koncem třetího dějství, nejen v tabulce bojů play out by měli nad Dynamem náskok. Ale taky v hlavách. Jenže v reálu je všechno jinak, Východočeši si lebedí nad tříbodovým náskokem, Vervu porazili 4:3 po nájezdech.



Obrat v emocích prožili oba dva tábory v pardubické aréně. Východočeši vedli 2:0, aby podle svých zlých zvyklostí přišli o náskok. V čase 59:34 po Gregorcově hříšné minele Viktor Hübl trefil gól na 3:2. V tu chvíli to vypadalo, že domácí jsou odepsaní. Jenže ti se nevzdali a v čase 59:58 při power-play Petr Čáslava po sebevědomé akci kolegy Štajnocha srovnal nekompromisně na 3:3.

Nalomení hosté pak nezvládli přesilovku v nastavení a padli ve své oblíbené penaltové disciplíně. „Samozřejmě, že dvě vteřiny před koncem za takového stavu to byl gól důležitý. Ale když to vezmu celkově, sami jsme si zápas pokazili. Pokud vedeme 2:0, nemůžeme si dovolit, aby to takhle dopadlo,“ štvalo promrhané vedení Petra Čáslavu.

Ten v závěru jako jeden z mála nepropadal skepsi z blížící se porážky. „Po třetím gólu Litvínova zbývalo 26 vteřin, což není tolik, ale říkal jsem si, že přinejhorším prohrajeme 4:2… Ale povedlo se vyrovnat a získat důležité body,“ těšilo ho.

SESTŘIH: Skupina o udržení (1. kolo): HC Dynamo Pardubice - HC Verva Litvínov 4:3 po nájezdech
Video se připravuje ...

Pro Gregorcovu minelu, kdy slovinský bek zpoza branky nahrál přesně soupeři, měl Čáslava pochopení. „To se stává a může se to přihodit každému, vyplynulo to ze hry. Horší je, že při náskoku o dva góly úplně přestaneme hrát. Koukáme a čekáme, až nám ty góly dají. Anebo oni čekají, až vzadu uděláme takové chyby. To nejde.“

Nicméně, takhle vydřené vítězství může Dynamo nabít energi. A poražené nahlodat. „Těžko říct, zda to pro nás bude vzpruha, my si to prostě musíme uhrát, máme to ve vlastních rukách. Za poslední dvě sezony jsme si tady toho napovídali strašně moc, teď to prostě musíme v dalších pěti utkání uhrát na ledě, nepovídat o tom a hrát. A pak můžeme být v klidu,“ vylíčil Čáslava.

V táboře poražených nebylo nikomu moc do řeči. Pochopitelně. „Tohle by nás mohlo mrzet,“ řekl za všechny druhý trenér Vervy Jiří Šlégr. „Mysleli jsme si, že uhrajeme vítězství, tohle už by se mělo dotáhnout do konce. Přesto jsme inkasovali branku po sekundovém selhání.“

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud