12. března 2016 • 04:58

Kouč Růžička po postupu: Měli jsme štěstí, Kristana a Červenku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Chomutova potvrdili v předkole play off extraligy pozici lépe postaveného týmu po základní části a vyřadili Kometu Brno. Trenér Vladimír Růžička ale po čtvrtém zápase série uznal, že Piráti postoupili do čtvrtfinále i proto, že měli štěstí. Vyzdvihl ale výkony dvou hráčů - brankáře Roberta Kristana a útočníka Romana Červenky.



"I když to skončilo 3:1 na zápasy, tak to byla hrozně vyrovnaná série. Už před začátkem jsme věděli, že nás čekají těžké zápasy, a to se potvrdilo. V zápasech, které jsme uhráli, a platilo to i dnes, jsme měli vždy štěstí," řekl Růžička po čtvrtém zápase, který Piráti vyhráli na ledě soupeře 4:3. "Hráči bojovali a na ledě nechali všechno, za což jim děkuji," uvedl.

Severočeši skončili v základní části na osmém místě a byli tak mírným favoritem. I proto, že po 52 kolech získali o devět bodů více a prakticky až do konce bojovali o přímý postup do čtvrtfinále.

SESTŘIH: Předkolo play off (4. zápas): Kometa Brno - Chomutov 3:4
Video se připravuje ...

"Liga je ale hrozně vyrovnaná, což dokazuje postavení loňských finalistů. Stát se může cokoliv," podotkl Růžička a poukázal na výsledky Litvínova a Třince v aktuální sezoně. Mistrovská Verva nyní bojuje o vyhnutí se baráži ve skupině o 11. až 14. místo, Oceláři skončili desátí a nyní hrají se Zlínem ve druhé sérii předkola play off.

Postup do čtvrtfinále je velkým a historickým úspěchem i pro chomutovský klub. V padesátých letech minulého století tehdejší Baník Chomutov hrál nejvyšší soutěž a v roce 1956 skončil druhý, v novodobé české historii se ale až v aktuální sezoně zabydlel mezi elitou. "Je to úspěch hráčů, ale i práce všech, celého realizačního týmu. I vedení a majitelů klubu," bránil se Růžička, že za úspěchem nováčka je jen jeho trenérská práce.

Vedení klubu i dnes poděkoval, že Piráti na začátku sezony angažovali Červenku, který se rozhodl odejít z Kontinentální ligy. "Už když jsme ho dělali, tak jsem věřil, že Roman je jeden z nejlepších hráčů v Evropě. Podle mého úplně nejlepší. Je vidět, že to bylo hodně důležité," řekl Růžička. Mistr světa z roku 2010 Červenka ovládl kanadské bodování základní části a po čtyřech duelech je s šesti body i v čele produktivity play off.

Chomutov se ve čtvrtfinále utká s Libercem nebo pražskou Spartou a Růžička si uvědomuje, že proti suverénním týmům dlouhodobé části může jeho mužstvo jen překvapit. "Liberec i Sparta projely celou sezonu dost suverénně. My kluby vzadu nemáme co ztratit. Budeme se prát o výsledky a nedáme kůži zadarmo. Věřím, že je pozlobíme," dodal Růžička.

MATCH OVERVIEW LEGACY

Trestné střílení na obou stranách. V Brně žádný z aktérů neproměnil
Video se připravuje ...

Sporná trefa! Jak dopravil Dostálek kotouč do brány?
Video se připravuje ...

Šance na obou stranách! Slibně pálil Kämpf i Čermák
Video se připravuje ...

Vlastimil Dostálek a jeho kontroverzní gól
Vlastimil Dostálek a jeho kontroverzní gól

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud