Tomáš Vrábel
11. března 2016 • 22:33

Červenka trnul na trestné, pak rozhodl. Kluci padali do střel, děkoval

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Roman Červenka vystřelil Chomutovu historický postup do čtvrtfinále ČP play off. Ve čtvrtém předkole na ledě Komety dal dva góly včetně toho rozhodujícího (4:3) čtyři minuty před koncem. „Jsem rád, že v těchto těžkých zápasech se dokážu prosadit a dát i ten rozhodující gól, ale je to práce všech spoluhráčů, jak těch v lajně, tak celého týmu,“ říkal skromně.



To cinknutí bylo slyšet i přes bouřlivou atmosféru v brněnské hale. Chomutovskému kapitánovi Michalu Vondrkovi ujel puk přímo na hokejku Romana Červenky, a ten ho uklidil přesně pod horní tyč – 4:3 pro Chomutov. Ve zbývajících čtyřech minutách Piráti už náskok uhájili.

SESTŘIH: Předkolo play off (4. zápas): Kometa Brno - Chomutov 3:4
Video se připravuje ...

Jenže slavit mohla Kometa, třetí třetina totiž přinesla nebývalé drama. V polovině poslední části Brno hrálo více než minutu dlouhou přesilovku pěti proti třem. „Nebylo to příjemné. Ve čtvrtek přesilovky rozhodly, teď je soupeř nevyužil, a také jsme vyhráli. Určitě to byl jeden z klíčových momentů,“ popsal Červenka, jeden z faulujících. Kometa ji nevyužila, naopak. V závěru se do brejku prodral Vondrka, avšak faulován si vykoledoval trestné střílení, neproměnil ho.

O dvě minuty později měl stejnou šanci brněnský Raška, také nedal. Chvíli nato se udála rozhodující chomutovská akce.

Trestné střílení na obou stranách. V Brně žádný z aktérů neproměnil
Video se připravuje ...

„V oslabení ve třech proti pěti jsme blokovali střely a podobně, to jsou momenty, které také rozhodují, nejen góly,“ připomněl Červenka obětavost spoluhráčů.

Naopak i na jeho adresu se snášela chvála. Kapitána Vondrka o něm řekl, že kdyby v týmu nebyl, Chomutov by neslavil. „Hezky se to poslouchá, ale hokej je týmová hra a v tomto utkání bylo vidět, že jsme do něj dali emoce i podle toho byl náš výkon takový, jaký byl,“ těšilo Červenku.

Hvězdný útočník si tak ve čtyřech zápasech předkola připsal šest bodů za tři góly a stejný asistencí. „Kdyby kluci v tom oslabení neblokovali střely a Kometa přesilovku využila, moje góly by mohly být k ničemu. Ale jsem rád, že nakonec přišel a v takovouto chvíli,“ uzavřel Červenka.

MATCH OVERVIEW LEGACY
11. 3. • 18:00
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
3:4
ONLINE
11. března
18:00
Piráti Chomutov
Piráti Chomutov
Góly

Domácí: 07:32. Čermák, 18:59. Dostálek, 42:42. Dočekal

Hosté: 06:32. Chrpa, 16:57. Červenka, 25:03. Květoň, 55:36. Červenka

Sestavy

Domácí: Čiliak (Falter) – Kozák, Kaberle, Hanzlík, Kováčik, Malec, Trška, Kuboš – Ostřížek, Čermák (C), H. Zohorna – Káňa, J. Hruška, Špirko – Dočekal, Raška, Dostálek – R. Zohorna, Koreis, Mrázek – F. Dvořák. Trenéři: Zábranský, Pokorný, Pešout.

Hosté: Kristan (Strmeň) – Skinner, Rutta, Tejnor, Valach, Pereťjagin, Harant, Šidlík – Vondrka (C), Růžička, Červenka – Sklenář, Kämpf, D. Květoň – Hřebejk, Dušek, Ölvecký – Račuk, Kaše, Chrpa. Trenér: Vladimír Růžička.

Rozhodčí

Čech, Šindler – Brejcha, Suchánek

Stadion

DRFG Arena

Návštěva

7612 diváků

Sporná trefa! Jak dopravil Dostálek kotouč do brány?
Video se připravuje ...

Šance na obou stranách! Slibně pálil Kämpf i Čermák
Video se připravuje ...

Vlastimil Dostálek a jeho kontroverzní gól
Vlastimil Dostálek a jeho kontroverzní gól

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud