11. března 2016 • 23:01

Konec v předkole? Horší než ve finále, hlesl po vyřazení Hanzlík

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Končí parta Komety? Obrovské zklamání zavládlo v táboře brněnské Komety po vyřazení v předkole. Diváci zůstali ještě dlouho po zápase na stadionu a vyvolali hráče z kabiny, ale ani tahle ukázka věrnosti nemohla u hráčů přebít hořkost z brzkého konce v play off. Pro Kometu je to nejdřívější konec v sezoně od návratu do extraligy v roce 2009 a čeká se, jaké v klubu vyvolá změny.



Dvakrát si zahrála finále, jednou semifinále, letos končí v předkole. I hraní ve skupině play out se v minulých sezonách pro Kometu protáhlo na delší čas než do 11. března.

Letos právě tímto datem Brňanům začíná léto. Místo přípravy na pátý rozhodující zápas bude dnes v jejich domácí DRFG Areně pravidelná dortiáda.
„Velké zklamání. Takhle brzo končím poprvé a není to příjemný pocit. Zvlášť když se zápas odvíjel tak, jak se odvíjel. Jsme hodně zklamaní,“ řekl za mužstvo obránce Jan Hanzlík.

SESTŘIH: Předkolo play off (4. zápas): Kometa Brno - Chomutov 3:4
Video se připravuje ...

Kometa měla opět místy značný tlak, za stavu 3:3 ve třetí třetině hrála přesilovku pět na tři, jela trestné střílení. Místo toho prohrála 3:4. Na zápasy 1:3.

„Co se mi honí hlavou? Nic pěkného. Bohužel sezona skončila. Čekali jsme, že sérii ještě otočíme, vrátíme sérii do Chomutova. Bohužel je konec. Nemám k tomu slov,“ smutnil další zadák Jozef Kováčik. „Nikdo nechce skončit takhle brzo. Ideální by bylo ještě alespoň jedno kolo si zahrát, ale jak jsme chtěli jít dál my, tak to chtělo dalších devět mančaftů. Nedá se to udělat tak, aby pohár dostali všichni,“ hledal v sobě pocity. „Prohrát ve finále je horší, když jste poháru už blizoučko, ale že bychom předkolo měli hodit za hlavu a vykašlat se na to, to ne. Každý je naštvaný,“ ujistil.

Play off sice bylo pro Kometu krátké, ale de facto ho hrála už v závěru základní části. Posledních zhruba deset zápasů jí teklo do bot, musela jít nadoraz. Tak jako se jde ve vyřazovací části.

Sporná trefa! Jak dopravil Dostálek kotouč do brány?
Video se připravuje ...

„Byli jsme v krizi a reálně hrozilo, že budeme hrát o udržení. Konec soutěže byl náročný. Cílem bylo postoupit do předkola, to se povedlo. Po změně trenéra (Aloise Hadamczika nahradil majitel klubu Libor Zábranský) jsme se herně zvedli. Předkolo bylo pro nás takové malé vítězství, ale chtěli jsme dál. Bohužel jsme v něm těsně tahali za kratší konec. Nedá se nic dělat, můžeme soupeři akorát poblahopřát,“ řekl kapitán Leoš Čermák.

Po dvou medailových sezonách se Kometa musí vyrovnat s velkým ústupem ze scény.

„To se takhle někdy děje. Dvě sezony jsme měli famózní, a na jednu stranu jsem rád, že jsme dneska nehráli ve Vítkovicích nebo v Litvínově,“ připomněl Hanzlík, že mužstvu hrozila skupina play out. Jeho pocity ze srovnání s finálovým nezdarem byly opačné, než měl Kováčik. „Pro mě je to horší, přece jen tam (ve finále) máte za sebou nějakou šňůru zápasů. Takhle brzo vypadnout je velké zklamání,“ hlesl.

Podle Kováčika se právě dohánění jistoty play off na konci základní části na Kometě v předkole podepsalo. Čtyři zápasy v pěti dnech pro ni byly velkým soustem.

„Měli jsme to (výhru ve čtvrtém duelu) na lopatě, šance jsme si vytvořili. Předchozí zápas byl ale vyčerpávající. Dělali jsme všechno proto, aby série neskončila už ve čtvrtek, dnes jsme ještě zmobilizovali síly, ale nepodařilo se to. Dnes nás soupeř dokázal zatlačit, my jsme byli totálně vyždímaní. A samozřejmě jsme nehráli s třetiligovým týmem. Chomutov má taky velkou kvalitu a udělal všechno, aby šli dál. Takový je hokej. Sezona skončila a budeme se muset z toho poučit,“ řekl obránce, který má v Kometě novou smlouvu na tři roky.

Stejně tak nový kontrakt podepsal centr Vojtěch Němec, řadě dalších hráčů včetně klíčových opor ale smlouvy naopak dobíhají. Vedení klubu čeká perné léto.

„V takovém složení, v jakém jsme, se už nikdy nemusíme vidět. Každá sezona je výjimečná, tahle dopadla takto,“ shrnul Kováčik.

MATCH OVERVIEW LEGACY

Trestné střílení na obou stranách. V Brně žádný z aktérů neproměnil
Video se připravuje ...

Kuriózní trefa! Maruna poslal Zlín šťastně do vedení
Video se připravuje ...

Šance na obou stranách! Slibně pálil Kämpf i Čermák
Video se připravuje ...

Au! Červenka dostal ránu do zad
Video se připravuje ...

Vlastimil Dostálek a jeho kontroverzní gól
Vlastimil Dostálek a jeho kontroverzní gól

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud