Michal Koštuřík
14. března 2016 • 11:09

Brankář Zlína Kašík o sekeře do Rákose: Udělal bych to znovu!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ulevilo se mu. Jeho seknutí do Daniela Rákose ve třetím utkání série s Třincem nakonec nebylo pro Zlín osudovou ránou. Brankář Libor Kašík se po postupu do čtvrtfinále poprvé vyjádřil ke svému zkratovitému jednání v duelu na ledě Ocelářů. Protivník s číslem 61 mu pil krev a on se neovládl. „Určitě bych to udělal znovu, činy by se neměly vracet. Vyhráli jsme celou sérii,“ prohlásila zlínská hvězda.



Seknutí otravného protivníka Rákose, který ho při dojezdu k bráně osprchoval ledovou tříští, si dnes Kašík nevyčítá. I když dostal trest do konce zápasu, zmařil svému týmu přesilovku a zkomplikoval mu postup.

„Lidé věděli, co se stalo,“ obhajoval se po vítězné páté oartii. „Nechci se mu nějak vysmívat. Ale vím o sobě, že bych mu nedal takovou ránu, abych mu nějak ublížil. To bych si vyčítal. Pouze jsem se ohnal, nebylo to nic extrémního. Jsem rád, že ten hráč pak hned hrál,“ pronesl s úsměvem.

Kašíkův zkrat! Klíčový hráč Zlín se nechal vyloučit do konce utkání
Video se připravuje ...

Teď se Kašík chystá na Spartu. Uvolněný. Splnil svou misi, přenesl navzdory psychickému zakolísání tým přes předkolo a silného soka. „Bylo to velmi těžké, Třinec byl asi nejkvalitnější soupeř, kterého jsme mohli dostat v předkole. Pátý zápas v sedmi dnech jsem nikdy nehrál. Je to neuvěřitelně náročné. Ale dobře jsem se vyspal, najedl a štěstíčko se přiklonilo k nám. Tlak na sebe jsem si nepřipouštěl. Máme dobrou sezonu, pracujeme skvěle a dnes nemáme co ztratit,“ vyhlížel Spartu mezi nejlepší osmičkou.

Pražský velkoklub Zlínští dosud nikdy v play off nepokořili. „Sparta může být favorit, ale dokud neprohrajeme čtvrtý zápas, budeme bojovat,“ ujistil Kašík, který vidí rivala jako nejlepší celek soutěže. „Kéž bych mohl říct, že hraje špatně…Letos je podle mě Sparta nejlepší, možná i o trošku lepší než Liberec. Když ale budeme bojovat a hrát zezadu, tak můžeme…,“ nedopověděl kurážnou myšlenku.

SESTŘIH: Předkolo play off (5. zápas): PSG Zlín - Oceláři Třinec 3:2
Video se připravuje ...

Zleva brankář Libor Kašík ze Zlína, Radim Matuš z Třince a Oldrich Kotvan ze Zlína
Zleva brankář Libor Kašík ze Zlína, Radim Matuš z Třince a Oldrich Kotvan ze Zlína

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud