15. března 2016 • 04:50

Zklamaný Výborný o zranění: Těžko říct, jestli je to urvané

Autor: mir, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tolik si přál na závěr kariéry ještě jednou uspět. David Výborný, jedna z ikon českého hokeje, se chystal na své poslední tažení vyřazovacími boji. To však pro kapitána Mladé Boleslavi skončilo příliš brzy. Černý moment přišel v prvním čtvrtfinále extraligového play off ve 27. minutě, kdy Výborný po své střele na gólmana Kacetla schytal bolestivý atak přijíždějícího Bedřicha Köhlera. Po faulu veterán padl k zemi a do hry se nevrátil. Tým bez svého lídra prohrál 2:5.



A přišla mela. S horkokrevnou pomstou se rychle vytasil obr Tomáš Urban, který Köhlera zezadu sekl holí a zápas pro něj skončil. Stejně jako pro Köhlera. „Ten zákrok jsem pořádně neviděl, podívám se na to později,“ řekl David Výborný pro Sport do telefonu během cesty z Hradce Králové domů

Pětinásobného světového šampiona dnes čeká vyšetřetní poranění koleních vazů, jeho bezprostřední okolí je však ohledně návratu na led skeptické. „Ani já sám nevím, co z toho bude,“ řekl jednačtyřicetiletý útočník „V úterý jdu na magnetickou rezonanci a uvidíme, jak to bude. Ani pocitově nevím, jestli to bude urvaný, nebo natažený. Fakt těžko říct.“ dodal.

Výborný po faulu kolenem nedohrál! Urban ho pomstil
Video se připravuje ...

Viník střetu, hradecký útočník Bedřich Köhler, i přes jednoznačnou výhru svého týmu byl po utkání hodně otrávený. Nebylo mu vůbec do řeči. Došlo mu brzy, že možná ukončil kariéru jedné z osobností české extraligy.

„Samozřejmě mi to není lhostejné. Je to jen hokej, při němž bychom měli myslet na to, že se po zápase chceme vrátit zdraví domů za dětmi, za rodinou. Člověk nechce zranit nikoho na ledě, tam nemyslíte, kdo proti vám hraje. Nebudu však lhát a tvrdit, že mě to nemrzí. Jo, mrzí. Bohužel to nevrátím.“ vysvětlil zklamaně urostlý útočník Mountfieldu.

SESTŘIH: Čtvrtfinále play off: Mountfield HK - BK Mladá Boleslav 5:2
Video se připravuje ...

Vyloučený Tomáš Urban
Vyloučený Tomáš Urban

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud