15. března 2016 • 12:21

Kašík se upsal Zlínu na další dva roky. Ale může odejít do ciziny

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový brankář Libor Kašík bude i nadále působit v extraligovém Zlíně. S klubem, v jehož dresu se v roce 2014 stal mistrem a byl vyhlášen nejlepším gólmanem soutěže, podepsal novou dvouletou smlouvu. Vedení Beranů o tom informovalo na svém webu.



"Smlouvu jsme podepsali již v závěru základní části, neboť jsme chtěli, aby se Libor připravoval v klidu na předkolo play off a rozhodující zápasy v letošní sezoně. Z těchto důvodů jsme se rozhodli uzavření kontraktu dříve nezveřejňovat," uvedl jednatel klubu Patrik Kamas.

Třiadvacetiletý Kašík může za předem stanovených podmínek před začátkem druhé sezony nebo v jejím průběhu odejít do zahraničí. V rozhovoru pro Sport před časem přiznal, že by uvažoval i o nabídce Sparty či z KHL.

"Jsme přesvědčeni, že Libor bude v roli naší gólmanské jedničky pokračovat ve velmi dobrých výkonech a přidá více zkušeností a výher ve zlínském dresu," dodal Kamas na adresu gólmana, který PSG výrazně pomohl k postupu do čtvrtfinále play off.

Kašíkův zkrat! Klíčový hráč Zlín se nechal vyloučit do konce utkání
Video se připravuje ...

Kašík se stal dalším klíčovým hráčem, kterého si vedení Beranů pojistilo i pro další sezony. Již na konci února klub zveřejnil, že nové smlouvy podepsali elitní útočníci Petr Holík a Roberts Bukarts. U týmu pokračuje i trenér Rostislav Vlach.

"Prodloužení spolupráce s Liborem je velmi dobrá zpráva pro hokejový Zlín. Jsem rád, že se rozhodl pokračovat ve své kariéře zde. Liborova forma během sezony stoupala a věřím, že i po postupu do čtvrtfinále potvrdí v zápasech proti Spartě, že je výborným gólmanem a patří k nejlepším brankářům v české extralize," uvedl Vlach, jehož tým vstoupí do čtvrtfinále play off proti favorizované Spartě ve středu.

Odchovanec zlínského hokeje Kašík působí stabilně v seniorském týmu od sezony 2013/14. Hned ve svém premiérovém ročníku klubu pomohl k zisku mistrovského titulu a byl vyhlášen nejlepším brankářem extraligy i nejlepším nováčkem. Letos dostal poprvé i pozvánku do reprezentace, k žádnému zápasu však zatím nenastoupil.

"Gólmani většinou dozrávají v pozdějším věku. Libor se dříve střídal s Lubošem Horčičkou, poté s Tomášem Štůralou a letos byl v největším zápřahu. Pomohl nám vyhrát hodně zápasů, nabral zápasovou praxi, získal další zkušenosti a gólmansky dospěl," dodal Vlach na adresu podle statistik druhého nejlepšího brankáře základní části.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud