15. března 2016 • 17:03

David Výborný potvrdil podezření: Končím kariéru, zázraky se nedějí

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to jasné, definitivní. Konečná. David Výborný se dnešním dnem zařadil mezi slavné hokejové důchodce. Kapitán Mladé Boleslavi potvrdil deníku Sport, že uzavírá kariéru. Tu mu ukončil hradecký útočník Bedřich Köhler nešetrným atakem na koleno v pondělním prvním čtvrtfinále play off extraligy.



David Výborný podstoupil dnes vyšetření magnetickou rezonancí, které potvrdilo vážné poškození postranních vazů. „Jsou natržený, celý měsíc nemůžu nic dělat. I kdybychom s Bolkou došli do finále, nedal bych to,“ řekl Výborný Sportu během úterního odpoledne. „Zázraky se nedějí. U mě určitě ne,“ doplnil.

Jednačtyřicetiletý pětinásobný mistr světa už předeslal, že po této sezoně definitivně končí. A své rozhodnutí vlivem nových okolností měnit nehodlá.

„Určitě ne. Je konec kariéry. Takhle to je a asi to tak mělo být. Upřímně, beru to normálně, jsem nad věcí. Já nejsem moc emotivní člověk, beru věci, jak jdou. Prostě je konec a hotovo,“ dodal Výborný.

Že celá situace pro Davida Výborného nebude dobrá, tušil ještě před konečným verdiktem jeho otec a trenér Mladé Boleslavi František Výborný. „Letos je to u Davida určitě konečná a nejspíš i celkově. Ale to musí říct přesně David sám, do toho se nechci pouštět. Ještě si trošku říkám, že v případě dalekého postupu by nějaká malá šance byla, ale reálně a upřímně to nevidím.“ 

Trenér Bruslařského klubu se vyjádřil i k zákroku Bedřicha Köhlera, který vyřadil jeho syna v prvním utkání čtvrtfinálové série ze hry.

"Včera po zápase na tiskovce jsem byl docela v klidu, ale když jsem to viděl ze záznamu a mluvil i s různými lidmi, nemyslím si už, že zákrok vyplynul ze hry a že se do něj promítlo Köhlerovo zanícení. Ale to musí vědět jen on sám, do hlavy mu nevidíte. Omlouvat se vám může kdokoli celý den, víte, jak to je… Už to nevrátíme, pro nás jde o citelné ztráty. Jak u Davida, tak u Tomáše. Dva parádní centry máme pryč…“, zmínil Výborný i Tomáše Urbana, který dostal za napadaní faulujícího Köhlera trest na dva zápasy. 

Rozhovor s Davidem Výborným čtěte ve středečním deníku Sport

Výborný po faulu kolenem nedohrál! Urban ho pomstil
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud