Adam Sušovský
15. března 2016 • 21:20

Hollweg? Jednou narazí do mantinelu a bude po něm, vzkazuje Rác

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle je jeho parketa, na tuhle část sezony se těšil. Přišlo play off a Ryan Hollweg je zase velmi silnou zbraní plzeňského týmu. V úvodních zápasech série se soupeři dostával pod kůži velmi důkladně. Rozdal dohromady celkem devatenáct hitů a zapojil se do několika potyček. „Olomoučtí se ho začínají bát, to je naše výhoda!“ říká Miroslav Indrák. Olomoucký útočník Roman Rác ale okamžitě reagoval: „Někteří jejich hráči jezdí po ledě jak klauni.“



Na úvodních výhrách v sérii se plzeňský bouřlivák Ryan Hollweg nepodílel jediným kanadským bodem, i tak byl jeho přínos pro plzeňský tým neoddiskutovatelný. Na ledě ho bylo plné hřiště a soupeři jeho přítomnost pořádně pocítili.

Kanadský útočník se zatím vyvaroval excesu a rozdal v pondělí a v úterý celkem 19 hitů. Už se taky drápe na čelo bodování Radegast Indexu v play off extraligy. Hráči Olomouce měli s jeho agresivitou místy velké problémy. Hollweg se zapojoval do forčekingu, aktivně se podílel i na tom, že Olomouc v Plzni nevyužila ani jednu z mnoha přesilovek a ve vyhrocených chvílích několikrát naznačil, že je ochotný shodit i rukavice.

SESTŘIH: Čtvrtfinále play off (2.zápas): HC Škoda Plzeň - HC Olomouc 4:2
Video se připravuje ...

„Olomoučtí hráči nám nedali nic zadarmo, ale my jim taky ne. A právě tady je důležitá role Ryana. Ten hraje tvrdý hokej, takový je jeho styl a myslím si, že už se ho (Olomoučtí) začínají bát a odhazují od sebe puky. To je pro nás strašná výhoda,“ prohlásil na adresu svého velmi agilního spoluhráče po druhém utkání Miroslav Indrák.

A co soupeř? Útočník Roman Rác černou práci Hollwega a celé jeho čtvrté formace rázně shodil. „Někteří jejich hráči jezdí po ledě jak klauni,“ prohlásil Rác v psychologické válce. A na adresu kanadského rebela, jenž si v zápasech neodpustil nedohrát jediný souboj, dodal: „Jednou sám nabourá hlavou do mantinelu a bude po něm. My takového hráče nemáme, ale jestli oni takhle chtějí hrát, je to jejich problém.“

Olomouc prohrává po úvodních dvou zápasech 0:2, ale věří v sílu domácího prostředí. Série, ve které začínají i díky Hollwegovi vzplávat emoce, pokračuje na Hané dalšími zápasy v pátek a sobotu.

Pralo se to i v Plzni! Domácí obr Kudroč přepral zkušeného Skrbka
Video se připravuje ...

Smůla! Olomoucký Skladaný si dal vlastní branku
Video se připravuje ...

Zleva Petr Kadlec z Plzně, Michal Vodný z Olomouce a brankář Plzně Matěj Machovský
Zleva Petr Kadlec z Plzně, Michal Vodný z Olomouce a brankář Plzně Matěj Machovský

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud