Matěj Hejda
20. března 2016 • 04:30

Holeček: Kdo Spartě vybírá brankáře? Správného nemají roky

Autor: Matěj Hejda
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Situaci ve sparťanském brankovišti dlouhodobě nechápe! Bývalý gólman pražského klubu Jiří Holeček s podivem sleduje dlouhodobě nevyrovnané výkony svých následovníků. „Já tomu vůbec nerozumím. Vždyť to trvá několik let. Každý rok je tam jiný brankář a pořád nenašli toho pravého,“ hledá odpověď na strádání sparťanských gólmanů.



Abiciózní celek nevybojoval v hokejové extralize titul už osm let, přičemž právě v play off často doplácel na nepřesvědčivé výkony gólmanů. V posledních pěti letech se jich v brankovišti prostřídalo sedm, ani jeden však nepatřil k jistotám.

„Kdo to tam teda vybírá? Bývalý hráč přeci nemůže rozumět brankářům, žádný ani sebelepší trenér. Nikdo. Tam má být specialista na brankáře a ten musí mít hlavní slovo," vidí Holeček kriticky výběr gólmanů. Vloni přivedli ty dva Slováky, ti kluci byli maximálně tak pro nižší soutěž. Jak je možný, že pět týmů každoročně má v lize lepšího gólmana? To na ně Sparta nemá peníze?“ dál kroutí hlavou trojnásobný mistr světa.

Ten je zároveň překvapen, že Sparta před play off přivedla kanadského brankáře Danny Taylora, který podle jeho slov nikterak nevyčnívá. „Viděl jsem ho. Je to průměrný brankář. V prvním utkání série měl mít jasnou nulu. Nic nezachránil,“ má jasno držitel Zlaté hokejky z roku 1974.

SESTŘIH: Čtvrtfinále play off (2.zápas): HC Sparta Praha - PSG Zlín 0:4
Video se připravuje ...

Devětadvacetiletý Taylor v druhém utkání série se Zlínem po třech inkasovaných gólech, se kterými toho příliš dělat nemohl, přepustil místo Tomáši Pöpperlemu. Ten ve zbytku utkání za svá záda pustil jednu střelu. Jednoznačné prohře Sparty 0:4 však nezabránil.

Sparťanský kouč Josef Jandač  si tak musí lámat hlavu, koho postaví do třetího duelu ve Zlíně. „Musí zpátky Tomáš Pöpperle, jiné řešení tu není. Promluvil bych s ním a dal mu důvěru. Nemůžou ty gólmany pořád střídat, to je přeci nesmysl,“ zlobí se Holeček.

Pöpperle však v sezoně sparťanské vedení příliš nepřesvědčil. „Tomáš měl důvěru trenérů, kteří věřili, že se vrátí do stabilní formy, nicméně ten progres nebyl takový, jaký bychom si představovali,“ uvedl v únoru na sparťanském webu sportovní manažer Patrik Martinec. 

Jednatřicetiletý  Pöpperle často chyboval, zvláště zbrklostí v rozehrávce připravil Pražany o několik bodů. Legendární brankář mu překvapivě tohle příliš nezazlívá. „Já bych ty chyby v rozehrávce vůbec nepřeceňoval. Když je to v tom slabší, tak to může zastavit obránci a ten to rozehraje. Zápas se může nevydařit, to se stává i těm nejlepším. Tak mu měli dát dvě utkání volno, ať si odpočine a pak ho tam vrátit. Jednička musí cítit důvěru,“ vzkazuje bronzový medailista z japonského Sappora.

SESTŘIH: Čtvrtfinále play off (1.zápas): HC Sparta Praha - HC PSG Zlín 4:3
Video se připravuje ...

Hokejisté pražské Sparty v utkání se Zlínem
Hokejisté pražské Sparty v utkání se Zlínem

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud