Tomáš Vrábel
18. března 2016 • 17:47

Na masce RŮŽOVÁ i kresby od DĚTÍ. Schwarz září i jako dvojka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na led se dostane jen při rozbruslení, i tak poutá velkou pozornost. Řeč je o druhém brankáři libereckých Bílých Tygrů Marku Schwarzovi, jehož výstroj má růžové doplňky, navíc mu ‚redesign‘ masky pro play off provedl syn a další rodinní příslušníci. „Moc se mi líbí,“ netají.



Marek Schwarz si s podobou své výstroje vždy rád pohrál. Jednotlivé motivy a barevné kombinace betonů a dalších chráničů si skládá i sám pomocí počítačových konfigurátorů, které fungují stejně jako třeba při výběru auta. „Zabere mi to tak půl hodiny,“ popisuje.

V této sezoně se odhodlal k růžovým doplňkům. „Začal jsem jen malou hvězdou na okraji betonu, neměl jsem odvahu růžově vyplést i košík v lapačce, ale pak jsem si říkal, že je to škoda, tak jsem to vyzkoušel. Na ledě to hodně svítí, je to výrazné, podle mě to vypadá hrozně dobře,“ těší Schwarze.

Růžová a kresby od dětí. Dvojka Liberec Schwarz vyladil výstroj
Video se připravuje ...

Před play off ještě „zrůžověl“. Na vyřazovací boje si připravil novou masku, jako překvapení mu spoluhráč Jakub Valský přestříkal mřížku na růžovo. „Horší viditelnost není, z druhé strany mřížka zůstala bílá, takže růžově prosvítají akorát okraje, není to pro mě žádný rozdíl,“ popisuje.

Samotná maska zůstala bílá, ale zkrášlily jí ruční kresby jeho syna, dalších dětí z rodiny, manželky či bratra. „Nápad vzešel z mojí hlavy. Většinu nakreslil můj syn, ale přidali se i další členové rodiny. Mám to pro štěstí.“ A dodává: „Ale nic speciálního na ní není, jsou to různé dětské malůvky, jako hrady a podobně. Viditelný je tady třeba čert, kterého dělal právě můj syn. Čerta se kupodivu nebojí, naopak pořád a řád vzpomíná na Mikuláše,“ říká Schwarz.

S růžovou nakonec nakazil i útočníka Michala Bulíře. Ten si pořídil hokejku s růžovým designem.

Schwarzova výstroj a maska by zaujala mnohem víc, kdyby byl na pozici jedničky, jenže ta patří Jánu Lašákovi. „Jsem ve zvláštní pozici. Do branky bych se chtěl dostat, ale znamenalo by to, že by se Jánko zranil, nebo se mu nedařilo, což si nepřeju. A tak dál čekám na svoji šanci.“ A výstroj má perfektně připravenou.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud