19. března 2016 • 22:37

Z první ligy do play off: Pavlas zářil, v Boleslavi ale přišel o zuby

Autor: asu, vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má za sebou fantastický debut v play off. Čtyřiatřicetiletý obránce Aleš Pavlas z Litoměřic z ničeho nic naskočil do sestavy Hradce Králové a ve čtvrtém čtvrtfinále byl jedním z nejlepších hráčů svého týmu. Na ledě strávil více než 23 minut, vystřelil pětkrát na bránu a dokonce si připsal asistenci v přesilové hře pět na tři. „Byl jsem překvapený, kolik jsem dostal prostoru,“ prohlásil po zápase, ve kterém po střetu s bruslí Radana Lence přišel také o zuby.



Byl to moment, který hodně namíchl domácí diváky. Radan Lenc clonil před bránou a v souboji s obráncem Alešem Pavlasem upadl. Tak nešťastně, že hradeckému trumfu z prvoligových Litoměřic bruslí vyrazil pár zubů a ještě k tomu byl vyloučen. Rozhodčí, kteří situaci neviděli, trestali následky a Lence vyloučili na čtyři minuty za hru vysokou holí.

„V tu chvíli to tak boleĺo, že jsem ty zuby neřešil. Stejně už by se nestačily vrátit. Jak jsem se ale pak já vrátil do zápasu, bolest šla stranou,“ usmál se Pavlas o bolestivém okamžiku, po kterém na ledě zůstala i krev.

Překvapilo vás hodně, že vás Hradec povolal do čtvrtého zápasu série?
„Věděl jsem od konce ledna, kdy mi to řekli v Litoměřicích, že je taková možnost. Velkou váhu jsem tomu nepřikládal. Když jsme tam ale brzy skončili, byl jsem rád, že si můžu prodloužit sezonu a po třech letech zase nakouknout do extraligy. Měl jsem teď nějaké zranění, takže moc jsem ani nenatrénoval. Kolikrát je ale důležitější mít chuť a zápal, protože teď už je to hlavně o emocích.“

SESTŘIH: Čtvrtfinále play off (4. zápas): Mladá Boleslav - Mountfield HK 5:4 sn.
Video se připravuje ...

Naskočil jste do rozjeté série, jak se vám hrálo? Vaše statistiky mluví za vše, byl jste jedním z nejlepších hráčů Hradce.
„Měl jsem z toho respekt, ale hrálo se mi dobře. V prvním střídání to ze mě spadlo. Ke konci v prodloužení už jsem cítil, že síly odcházely. Ale ty odcházely všem. To nebylo jen na mé straně.“

Hrál jste i přesilovky, v dvojnásobné početní výhodě jste si dokonce připsal asistenci. Překvapilo vás, kolik jste dostal prostoru?
„Překvapilo mě to hodně, ale já byl zvyklý v týmu plnit jakoukoliv roli a za tenhle prostor jsem byl rád.“

Hradec v sérii prohrává s Mladou Boleslaví 1:3 na zápasy. Dá se to ještě zvrátit?
„Já myslím, že jo. Je to o zlomovém okamžiku. Nemyslím si, že bychom byli horší. Tahá se to do prodloužení a nájezdů, teď se to klidně může otočit na naší stranu. Když vyhrajem doma, jsme ve hře. Nic nevzdáváme.“

Smutní hokejisté Hradce Králové po prohře nad Mladou Boleslaví
Smutní hokejisté Hradce Králové po prohře nad Mladou Boleslaví

Klepišova klasika! Blafákem do bekhendu rozhodl nájezdy
Video se připravuje ...

Musil nemohl jet trestné střílení, náhradník Hyka ho neproměnil
Video se připravuje ...

Chyba rozhodčích. Lenc zasáhl Pavlase nechtěně bruslí, vyloučili ho za vysokou hůl
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud