20. března 2016 • 10:00

Heroický výkon v oslabení! Kouč Výborný utavené hráče nestřídal

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla to chvíle, která se jen tak nevidí. Boleslav měla ve čtvrtfinále proti hradeckému Mountfieldu před sebou 101 vteřin dlouhé oslabení pěti proti třem. Vedla 3:2. Trenér František Výborný na led poslal trojici, které dařilo eliminovat hradecké kombinace, a tak ji nestřídal ani při přerušení, ačkoli na ledě byla přes minutu a docházely jí síly. Soupeř vyrovnal, avšak bruslařský klub stejně zvítězil 5:4 po nájezdech, v sérii tak vede 3:1.



Před zmíněnou přesilovkou to byla taktická bitva obou trenérů. Hradecký Vladimír Kýhos přesunul Jaroslava Bednáře z pozice obránce, kde se mu ani v pátek nedařilo, na levé křídlo. Boleslavský Výborný zase na led poslal trojici složenou z útočníka Tomáše Urbana a zadáku Jiřího Kučného a Martina Rýgla. Obětavým výkonem dlouho odolávali, ale nakonec podlehli.

Vyšťavený Urban po více než minutě zamířil na střídačku, nahradil ho Radan Lenc, kterému se navíc nešťastně zlomila hůl. Obranná dvojice na ledě vydržela minutu a šestadvacet vteřin, tedy do chvíle, kdy skóroval Bednář.

SESTŘIH: Čtvrtfinále play off (4. zápas): Mladá Boleslav - Mountfield HK 5:4 sn.
Video se připravuje ...

„Té trojici jsem věřil a měl jsem ji nechat na ledě do konce, protože pak tam přišel Lenci (Lenc) a dostali jsme gól. Urbyho jsem se ptal, jestli chce oddechový čas, nechtěl, tak pak střídal za hry a takhle to dopadlo,“ popsal Výborný.

Nesmírně platný byl právě Urban, který měří přes dva metry, a tudíž má i velký dosah hokejkou. „Navíc byl odpočatý, protože v posledních dvou zápasech nehrál kvůli stopce. V oslabení hraje celou sezonu, tak jsem věřil, že je schopný takové oslabení odehrát,“ dodal boleslavský kouč.

Urban přiznal, že ho dlouhé střídání zavařilo. „Trenéři se mě snažili držet na ledě, dokud to jde. Pak už jsem ale fakt nemohl, musel jsem si odpočinout.“

Tah mu nakonec nevyšel, nájezdová loterie ovšem ano. Jako jediný se prosadil boleslavský Jakub Klepiš a vystřelil vedení v sérii 3:1.

Klepišova klasika! Blafákem do bekhendu rozhodl nájezdy
Video se připravuje ...

Chyba rozhodčích. Lenc zasáhl Pavlase nechtěně bruslí, vyloučili ho za vysokou hůl
Video se připravuje ...

Musil nemohl jet trestné střílení, náhradník Hyka ho neproměnil
Video se připravuje ...

Kouč Mladé Boleslavi František Výborný
Kouč Mladé Boleslavi František Výborný

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud