Adam Sušovský
20. března 2016 • 22:10

Liberec vede 3:0! Jsem nadšený, ale šlapeme dál, velí brankář Lašák

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Radostný řev se ozýval z kabiny Liberce. Aby také ne. Bílí Tygři dokázali houževnatý Chomutov porazit i na jeho ledě (3:1) a v sérii vedou už 3:0 na zápasy. Velkou zásluhu měl na tom znovu Ján Lašák. Těžký zápas, ve kterém musel Liberec otáčet skóre, liberecký gólman komentoval s velkou úlevou. „Bylo to vydřevené vítězství a takové chutná nejvíc,“ řekl. Zítra mohou Tygři sérii v Chomutově ukončit.



Byl to dnes nejtěžší zápas v celé sérii?
"Všechny zápasy jsou podobné, jsou velmi náročné. Už se nechci opakovat, ale každý zápas se mohl překlonit na jakoukoliv stranu. Jsem velmi rád, že jsme to zvládli i dnes."

Co třetí zápas série rozhodlo?
"Bylo to dnes rozkouskované. Důležité bylo, že jsme využili dvojnásobnou přesilovku a srovnali v ní na 1:1. Kdyby ne, tak by to nebylo dobré."

Stejně jako v předchozím zápase Chomutov vedl. Neméně důležité bylo asi i to, že se Pirátům ani tentokrát nepodařilo dostat do dvoubrankového vedení, i když několik velkých šancí na to měli.
"Kluci předvedli hodně obětavých zákroků, další střely se mi podařilo chytit. Byl to skvělý výkon od všech hráčů, ale už myslím na zítra."

SESTŘIH: Čtvrtfinále (3.zápas): Piráti Chomutov - Bílí Tygři Liberec 1:3
Video se připravuje ...

Vedete 3:0, jako jasný favorit série jste se na vítězství ale pokaždé nadřeli. Jste spokojeni i s vlastními výkony?
"Já jsem nadšený! Jsme v roli favorita a potvrdit je to těžké. Chomutov není lehký soupeř, ale houževnavý a silný tým, který má výborného kanonýra. Je to zodpovědné mužstvo, které má dobrého trenéra a výborného hráče. Není to vůbec lehká série. Z předkola je to podle mě ze všech nejlepší tým. Jsou to bojovníci."

Radost z třetího vítězství byla ve vaši kabině velká. Cítíte, že už jste blízko postupu?
"Radost byla velká, protože to bylo vydřené vítězství. Taková výhra nejvíc chutná. Jsme v dobré situaci, to si nenalhávejme. Ale zítra už musíme zase šlapat. Chvíli se budeme radovat, zregenerujeme a jdeme zase na to."

Kristan vychytal trestné střílení Michala Bulíře
Video se připravuje ...

Brankář Robert Kristan byl velkou překážkou pro hráče Liberce
Brankář Robert Kristan byl velkou překážkou pro hráče Liberce

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud