20. března 2016 • 22:46

Naděje Litvínova žije. Budeme doufat, říká probuzený střelec Lukeš

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě není dobojováno, o tom, zda do baráže spadne Litvínov či Pardubice, se rozhodne až v pátečních zápasech play out. Po duelu předposledního kola se mistr skolil Východočechy 6:1 a přiblížil se jim na rozdíl jediného bodu. „Z první přesilovky jsme dali gól, pak druhý a to nás uklidnilo. Snažili jsme se pak hrát dobře zezadu a hodně střílet na bránu,“ shrnul František Lukeš, který pro Vervu obstaral dva góly.



Takový zápas Litvínov už dlouho nepředvedl. A 6:1 zvítězil v téhle podivné sezoně jen jednou, začátkem února v Brně. Dosud nejvyššího vítězství doma dosáhl předtím proti Mountfieldu, zvítězil 5:1.

Sami hráči byli překvapení, jak hladký mělo průběh utkání s Pardubicemi. „Mysleli jsme, že bude hodně vyrovnané utkání, a ne, že budou tak odevzdaní. Ale hráli jsme, co jsme si řekli, a vyšlo nám to,“ hodnotil Lukeš.

Na nedělní kanonádě měl největší podíl nově složený útok, v němž nastupuje s Radkem Dudou a Robinem Hanzlem. Trojzápřah DHL se dal dohromady teprve během pátečního zápasu proti Karlovým Varům.

A v něm se konečně probudil i dosud dřímající střelec František Lukeš. V prodloužení zápas rozhodl, proti Pardubicím nasázel další dvě trefy.

SESTŘIH: Skupina o udržení (5.kolo): HC Litvínov - HC Pardubice 6:1
Video se připravuje ...

 „Jsme na sebe naladění, taky nám vyšly přesilovky, které jsme trošku potrénovali. Už ty dvě třetiny proti Varům jsme hráli celkem dobře, když se dá taková lajna dohromady, je to parádní,“ liboval si znovuzrozený kanonýr.

Naděje posledních šampionů na rychlou záchranu pořád žije, další vývoj však nemají zcela ve svých rukou. Litvínov v play out sice pokaždé bodoval, jenže hned na začátku ztratil slušně rozehraný zápas v Pardubicích, doma až do nedělního utkání vyhrával jen v prodloužení.

Nabranou ztrátu stáhl na jeden bod, ale pokud se chce vyhnout baráži, potřebuje na závěr vyhrát ve Vítkovicích a spoléhat na zaváhání Pardubic. Ty hostí Karlovy Vary, které prohrály desetkrát po sobě.

„Budeme doufat, že Vary zvítězí v Pardubicích a my venku porazíme Vítkovice. Nic jiného nám vlastně ani nezbývá. Není to zcela v naší režii, musíme počkat, jak to všechno dopadne. Ale ještě to zůstalo otevřené,“ dodal František Lukeš.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud