Tomáš Vrábel
20. března 2016 • 22:54

Červenka poprvé bez bodu. Nemůžeme hrát jen na něj, zlobí se Růžička

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chomutov je na pokraji vyřazení. V neděli padl s Libercem na svém ledě 1:3 a ve čtvrtfinále už prohrává 0:3 na zápasy. „S tímto stavem se toho moc dělat nedá. Budeme ale bojovat. V pondělí máme zápas doma a pokusíme se vyhrát,“ pravil kouč Pirátů Vladimír Růžička.



Jednou z příčin chomutovské porážky bylo i to, že se poprvé v letošním play off bodově neprosadil Roman Červenka, protože bez jeho geniality Piráti střílejí góly velmi obtížně. Liberec ho mnohdy zdvojoval, příliš se neprosadil, ale tím se otevíral prostor pro jeho spoluhráče.

Ukázkovou akci nabídla 14. minuta. Nejproduktivnější hráč extraligy se se soupeřem na zádech tlačil za branku, v tom ale proti němu vyjel i liberecký obránce Šimek a Sklenář zůstal volný na brankovišti. Po Červenkově přihrávce ale skórovat nedokázal.

„Oni po něm jdou. Nemůžeme každý zápas hrát jen na Romana. Musí hrát i jiní hráči. Třeba obránci. U nich taky dal gól Mojžíš. Je to týmová hra a je jedno, kdo dává góly,“ uvedl trenér Růžička.

To naopak kouč Bílých Tygrů Filip Pešán byl spokojený. „Roman Červenka tvoří drtivou většinu ofenzivy soupeře, a pokud by se teď prosadil, zápas by mohl mít jiný průběh. Jsem proto rád, že jsme ho ubránili,“ přiznal.

SESTŘIH: Čtvrtfinále (3.zápas): Piráti Chomutov - Bílí Tygři Liberec 1:3
Video se připravuje ...

Na konci zápasu pak Červenka nabíjel křížnou přihrávkou Kašemu, ale proti jeho rychlé střele se skvěle přesunul brankář Lašák. „Červus hodně jezdí za branku, tak jsem se mu nabídl a on mi to krásně dal. Snažil jsem se střílet hned z první, šlo to i nahoru, ale výborně to chytil Lašák,“ popsal Kaše, který zápas dohrával v elitním útoku právě vedle Červenky. „Snažil jsem se tu důvěru splatit, takové šance se musí proměňovat,“ litoval.

„Liberec má silné mužstvo. Za stavu 1:2 jsme už hráli buď anebo. Šance jsme měli, ale nemáme v koncovce trochu štěstí. Ve třech zápasech jsme dali jeden gól, to je málo. To bychom museli hrát na 1:1 a prodloužení. A to nejde, Liberec je hodně produktivní,“ uzavřel Růžička.

Červenka v play off

1. předkolo 0+2 (2:1p)

2. předkolo 1+0 (2:0)

3. předkolo 0+1 (2:3)

4. předkolo 2+0 (3:4)

1. čtvrtfinále 0+1 (1:4)

2. čtvrtfinále 0+1 (1:4)

3. čtvrtfinále 0 (1:3)

Michal Birner a chomutovský Adam Jánošík v drsném pěstním souboji před brankou
Michal Birner a chomutovský Adam Jánošík v drsném pěstním souboji před brankou

Hřebejk si u mantinelu vyšlápl na Výtiska, vzápětí se strhla mela
Video se připravuje ...

Kristan vychytal trestné střílení Michala Bulíře
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud