21. března 2016 • 11:11

Pech na brankovišti. Sudí chybovali, Zlín i Sparta se vztekaly

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zlobili se domácí. Zlobili se hosté. Série Zlína se Spartou je vypjatá sama o sobě, nedělní večírek však dostal mimořádný náboj. Před druhým gólem Pražanů hokejisté Moravanů reklamovali postavení Lukáše Pecha v brankovišti. Nepochodili. A byly z toho značné emoce i prohra 2:3.



Popořadě. Sparta inkasovala ve třetím dějství čtvrtfinále celkem 18 trestných minut, Moravané pouze 8. Tenhle (ne)poměr značně nazlobil její představitele. Domácí se na sudí vztekali také. Podle jejich názoru jim sebrali vedení.

Vše se seběhlo ve 32. minutě za stavu 3:2. Útočník Lukáš Pech se zaparkoval na hraně brankoviště, dokonale zakryl výhled Libora Kašíka. Miroslav Forman z kruhu vypálil přesně a následně si dosyta užíval svou gólovou oslavu.

Jenže. Přišly reklamace. Pech byl podle modrožlutých příliš hluboko v modrém půlkruhu. Sudí Jan Hribik a Petr Úlehla šli telefonovat na video. Což je samo o sobě prazvláštní, protože postavení hráče v brankovišti konzultovat nesmí.

Uzná gól, nebo neuzná? Rozhodčí Hribík napínal Spartu
Video se připravuje ...

Těžko tedy říci, na co se tázali, co bylo předmětem dlouhého přezkoumávání. Nicméně výsledek byl zřejmý – gól platí. „Nechci hodnotit rozhodčího, nechci to rozebírat. Nějak jsem to viděl, mám na to svůj názor. Ale mluvit o tom nechci a ani nesmím,“ říkal po zápase Rostislav Vlach, trenér poražených.

Jeho protějšek Josef Jandač, se také vyjádřil. „Viděli jste tu situaci? Můj názor je, že to byl absolutně regulérní gól. Nechápu, proč se šli dívat na video,“ kroutil hlavou. Ostatně jeho celkové hodnocení bylo velmi stručné.

„Utkání jsme hodně ubojovali, cením si mužstvu za to, že to dokázalo. Ostatní je pod moji úroveň hodnotit,“ nechal se slyšet. Ono ostatní zřejmě směřovalo k metru mužů v pruhovaném… Pokračování interesantní partie je v plánu v pondělí od 17.20 opět ve Zlíně.

SESTŘIH: Čtvrtfinále (3.zápas): PSG Zlín - HC Sparta Praha 2:3
Video se připravuje ...

Gól Sparty na 2:2 platí, gesto rozhodčího bylo výmluvné
Gól Sparty na 2:2 platí, gesto rozhodčího bylo výmluvné

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud