21. března 2016 • 17:15

SESTŘIHY: Liberec je v semifinále, Sparta podruhé vyloupila Zlín

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítěz základní části z Liberce je prvním semifinalistou play off hokejové extraligy. Tygři ve čtvrtém čtvrtfinále zdolali Chomutov na jeho ledě 7:2 a celou sérii opanovali jasně 4:0 na zápasy. Sparta zvládla i druhý duel na zlínském ledě a v sérii vede 3:1 na zápasy. Na vítězství Pražanů 4:1 se dvěma brankami podílel sparťanský kapitán Jaroslav Hlinka. Podívejte se na sestřihy obou zápasů



Pražané trestali v přesilovkách

Sparta si od úvodních minut větší agresivitou udržovala převahu. Vedoucí gól vstřelil v 10. minutě hostující kapitán Hlinka, jenž našel skulinku mezi nohama obránce Horáka a brankář Kašík už nestačil zareagovat.

Berani měli největší problém s přechodem do protiútoku a takřka se nedostávali k zakončení. Za první třetinu vyslali na brankáře Pöpperleho pouhé tři střely. Naopak Sparta spoléhala na jednoduché protiútoky s častou střelbou, nedokázala si však poradit s hlavním pilířem zlínského týmu brankářem Kašíkem.

SESTŘIH: Čtvrtfinále (4.zápas): PSG Zlín - HC Sparta Praha 1:4
Video se připravuje ...

Ke druhé brance pomohla Spartě hrubá chyba Čachotského, který špatně zpracoval kotouč. Ten získal Pech a přesnou střelou trefil horní růžek. Zlín se z herního útlumu dostal až po polovině zápasu. Přidal na důrazu a dostal protivníka pod tlak, který ale ke kontaktní brance nevedl. Naopak Sparta využila při dalším Žižkově vyloučení přesilovku za deset sekund, třetí branku přidal opět Hlinka.

Sparta ve třetí třetině už tolik do útoku nepospíchala. Zlín si dlouho nedokázal poradit s pozorným brankářem Pöpperlem, kterého překonal až Okál, jehož střela se odrazila od obránce hostů Čajkovského do sítě.

Gól nabudil Berany ke zvýšení aktivity, zvrátit výsledek jim už ale nepomohla ani power play téměř čtyři minuty před koncem. Vítězství Sparty naopak zpečetil střelou do opuštěné branky Kumstát.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 4. zápas:

PSG Zlín - HC Sparta Praha 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky:
52. Okál (Kubiš, Roman Vlach) - 10. J. Hlinka (Čajkovský, Přibyl), 27. Pech, 38. J. Hlinka (Polášek, (Přibyl), 58. Kumstát (Pech). Rozhodčí: Fraňo, Hodek - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 8:7. Využití: 0:2. Diváci: 5885. Stav série: 1:3.

Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Žižka, Řezníček, Urbanec, O. Horák - Bukarts, P. Holík, Říčka - Okál, Roman Vlach, Kubiš - Čachotský, D. Šťastný, F. Čech - Ondráček, Maruna, Goiš. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Sparta: Pöpperle - Eminger, Polášek, Čajkovský, Barinka, Piskáček, J. Mikuš, Hrbas - Přibyl, J. Hlinka, Dragoun - Netík, Hamilton, Sabolič - Forman, Pech, Kumstát - A. Kudrna, Černoch, Hlaváč. Trenéři: Jandač a Moták.

Strach! Piskáček si vyrazil dech, pak zkolaboval
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
21. 3. • 17:20
PSG Zlín
PSG Zlín
1:4
ONLINE
21. března
17:20
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
Góly

Domácí: 51:19. Okál

Hosté: 9:09. Hlinka, 26:42. Pech, 37:24. Hlinka, 57:24. Kumstát

Sestavy

Domácí: Kašík (Horčička) – Marušák, Kotvan, Řezníček, Žižka, Horák, Urbanec – Říčka, Holík, Bukarts – Kubiš, Vlach, Okál – Čech, Šťastný, Čachotský – Goiš, Maruna, Ondráček.

Hosté: Pöpperle (Taylor) – Eminger, Polášek, Čajkovský, Barinka, Piskáček, Mikuš, Hrbas, Kalina – Dragoun, Hlinka, Přibyl – Sabolič, Hamilton, Netík – Kumstát, Pech, Forman – Hlaváč, Černoch, Kudrna.

Rozhodčí

Hodek, Fraňo – Komárek, Ondráček

Stadion

ZS Luďka Čajky

Liberec smetl Chomutov 4:0 na zápasy

Tygři jsou prvními semifinalisty play off extraligy. Ve čtvrtém čtvrtfinále zdolali vítězové základní části Chomutov na jeho ledě 7:2 a ukončili sérii v nejkratší možném čase. Dalším soupeřem Liberce bude jeden z kvarteta Plzeň, Olomouc, Mladá Boleslav, Zlín, přičemž nejpravděpodobnější je za současného stavu sérií Mladá Boleslav.

SESTŘIH: Čtvrtfinále (4.zápas): Piráti Chomutov - Bílí Tygři Liberec 2:7
Video se připravuje ...

Na konci páté minuty šli do vedení hosté, když vyrazili prakticky na první vážnější zteč Kristanovy branky a úspěšně dorážející Stránský otevřel skóre.

Ve 12. minutě se proti Ruttovi vyznamenal výtečným zákrokem Lašák. Jenže pak se znovu gólově prosadili hosté zásluhou Bakoše, a když pak na Lašáka nenašli recept ani Červenka s Tomicou, bylo s domácími zle. Sice ještě přečkali bez úhony kombinaci dvou beků Šimka se Ševcem v okolí Kristanova brankoviště a také sólo Bulíře, jenže ten si spravil chuť v polovině 19. minuty a vyhnal Kristana na střídačku, odkud naskočil do hry Strmeň.

Po dvou minutách z druhé části hry svitla Pirátům malá naděje, že by s nepříznivým vývojem mohli ještě něco udělat, když se tvrdým atakem na Ruttu u hrazení provinil Jelínek a putoval do kabin s trestem na pět minut a do konce zápasu.

Jelínek dohrál. Tvrdě atakoval Ruttu u mantinelu
Video se připravuje ...

Ve 32. minutě ukázali svou sílu znovu Bílí Tygři, když provinivšího se útočníka Růžičku poslali z trestné lavice zpět do hry po pouhých pěti vteřinách. Podruhé v utkání se prosadil Bulíř. Na konci 35. minuty se gólové radosti dočkali i domácí, když se zblízka prosadil Rutta, jenže o 126 vteřin později se mezi střelce zapsal dnes podruhé také Stránský a Liberec vedl znovu výrazným čtyřbrankovým rozdílem.

Snížení Chomutova 80 sekund po nástupu do třetí části, kdy se trefil Jánošík, sice rozjásalo tribuny, konec sezony byl přesto neodvratný. Liberec si svou pozici velmi pečlivě pohlídal, v samém závěru navíc ještě přikrášlili vysokou výhru Lakatoš s Ordošem.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 4. zápas:

Piráti Chomutov - Bílí Tygři Liberec 2:7 (0:3, 1:2, 1:2)
Branky a nahrávky:
35. Rutta (Červenka, D. Květoň), 42. Jánošík (J. Mrázek, V. Růžička ml.) - 5. Stránský (P. Jelínek, Jonák), 14. Bakoš (Vampola), 19. Bulíř (Řepík, Birner), 32. Bulíř (Valský, Radivojevič), 38. Stránský (Šimek, Radivojevič), 57. Lakatoš (Krenželok), 60. Ordoš. Rozhodčí: Šindler, Polák - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 4:4, navíc P. Jelínek (Liberec) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 4988. Konečný stav série: 0:4.

Chomutov: Kristan (19. Strmeň) - Rutta, Skinner, Jánošík, J. Mrázek, Dlapa, Tejnor, Šidlík - Račuk, Červenka, Tomica - Ölvecký, V. Růžička ml., Vondrka - D. Květoň, Kämpf, Hřebejk - D. Kaše, Dušek, Chrpa. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.
Liberec:
Lašák - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Vitásek, Výtisk, od 41. navíc Plutnar - Bakoš, Vampola, Radivojevič - Řepík, Bulíř, Birner - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Stránský, Lakatoš, Jonák - od 41. navíc Ordoš. Trenéři: Pešán a V. Čermák

MATCH OVERVIEW LEGACY
21. 3. • 17:30
Piráti Chomutov
Piráti Chomutov
2:7
ONLINE
21. března
17:30
Bílí Tygři Liberec
Bílí Tygři Liberec
Góly

Domácí: 34:57. Rutta, 41:20. Jánošík

Hosté: 04:55. Stránský, 13:24. Bakoš, 18:31. Bulíř, 31:08. Bulíř, 37:03. Stránský, 56:09. Lakatoš, 59:05. Ordoš

Sestavy

Domácí: Kristan (19. Strmeň) – Rutta, Skinner, Jánošík, Mrázek, Dlapa, Tejnor, Šidlík, Blaha – Račuk, Červenka, Tomica – Ölvecký, Růžička, Vondrka – Květoň, Kämpf, Hřebejk – Kaše, Dušek, Chrpa.

Hosté: Lašák (Schwarz) – Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Vitásek, Výtisk, Plutnar – Bakoš, Vampola, Radivojevič – Řepík, Bulíř, Birner – Valský, Jelínek, Krenželok – Stránský, Lakatoš, Jonák – Ordoš.

Rozhodčí

Šindler, Polák – Frodl, Zavřel.

Stadion

SD ARÉNA

Návštěva

4 988 diváků

Tvrdé ale čisté. Okál poslal Saboliče k ledu
Video se připravuje ...

Lašák kouzlil. Vytáhl SUPERZÁKROK
Video se připravuje ...

Okál hrál rukou! Rozhodčí nevylučovali
Video se připravuje ...

Bulíř pálil šance. Pak spravil reparát
Video se připravuje ...

Barinka a Pöpperle
Barinka a Pöpperle

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud