Tomáš Vrábel
22. března 2016 • 22:20

Hrozivý Vantuchův faul! Kouč Výborný se bál o Urbanovu páteř

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenhle zákrok budil hrůzu. V závěru třetí třetiny při utkání mezi hradeckým Mountfieldem a Mladou Boleslaví domácí Lukáš Vantuch hrozivě narazil na mantinel Tomáše Urbana, který se jen těžce zvedal z ledu. Nakonec se do hry vrátil, ale porážce 2:4 nezabránil, Hradec ve čtvrtfinále snížil na 2:3, série pokračuje ve čtvrtek.



Tomáš Urban vlétl do útočného pásma mezi dvěma hradeckými hráči. Už ti ho faulovali, ale sudí hru nechali plynout. Jenže boleslavský útočník ztratil stabilitu a toho využil Lukáš Vantuch. Rozevlátého Urbana plnou silou vrazil na hrazení. Vyfasoval za to dvě trestné minuty, ačkoli pravidla hrozí i vyššími tresty.

Urban se dlouho zvedal z ledu, nakonec se ale vrátil do hry. „Naštěstí jsem se na poslední chvíli vytočil a nedopadlo to tak katastrofálně. Vůbec jsem to nečekal,“ popsal.

Hrozivý faul! Vantuch zranil Urbana, vrazil ho na hrazení
Video se připravuje ...

I Vantuch přiznal, že to nebyl příjemný pohled. „Hlídal jsem si ho už od buly ze středního pásma, byl jsem rozhodnutý, že ho dohraju. On ale byl rozevlátý, natočil se a takhle se tam poskládal. Vypadalo to blbě, ale v žádném případě jsem ho nechtěl zranit,“ přiblížil hradecký útočník.

„On taky musí počítat s naším důrazem, když vjel k nám do třetiny. Podívám se na záznam, teď to nedokážu přesně posoudit, ale přišlo mi to jako čistý zákrok. Rozhodčí u toho byli čtyři, všichni se radili, nakonec dali dvojku. A podle mě by to tak mělo zůstat. Věřím, že do Boleslavi pojedu jako hráč,“ doufá Vantuch v to, že ho mine dodatečný postih od disciplinární komise.

Boleslavský kouč František Výborný přiznal, že měl strach o Urbanovo zdraví. „Pořádně jsem to neviděl. Vypadalo to hrozivě a měl jsem strach o Tomášovu krční páteř, aby ho nevezli z ledu v límci zpevněného a na nosítkách. Jsem rád, že to takhle dopadlo. Byl to důrazný zákrok, možná navíc než na dvě minuty, ale musíme se na to podívat,“ pravil. Přitom čekal, že zápas pro Urbana skončil. „Ale po chvíli chtěl zpátky na led, z toho jsem měl radost.“

Ve čtvrtek se uvidí, zda oba hráči budou v sérii pokračovat. 

PRAVIDLO 119 – VRAŽENÍ NA HRAZENÍ

DEFINICE: Hráč bodyčekuje, fauluje loktem, napadne nebo podrazí soupeře tak, že ten je prudce vražen na hrazení.

i. Za vražení na hrazení bude uložen minimálně menší trest.

ii. Hráči, který zraní nebo bezohledně ohrozí soupeře následkem vražení na hrazení, bude uložen buď větší trest a automatický osobní trest do konce utkání, anebo trest ve hře.

iii. „Válcování“ soupeře v držení puku podél hrazení, který se snaží protáhnout kolem hráče, není považováno za vražení na hrazení.

SESTŘIH: Čtvrtfinále play off (5.zápas): Mountfield HK - BK Mladá Boleslav 4:2
Video se připravuje ...
Netradiční šarvátka. Vašíček s Jarůškem se prali na Kacetlovi
Video se připravuje ...

Bitka! Kučný se vrhl na Kudrnu
Video se připravuje ...

Jiří Kučný se pere s Jaroslavem Kudrnou
Jiří Kučný se pere s Jaroslavem Kudrnou

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud