29. března 2016 • 20:30

SESTŘIHY: Mistr na úvod baráže zdolal Slavii 4:2, Vary smetly Jihlavu 6:3

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úřadující mistr z Litvínova vstoupil do boje o záchranu úspěšně, když zdolal Slavii na svém ledě 4:2. Třemi body k vítězství přispěl útočník Radek Duda. Karlovy Vary v úvodním duelu baráže doma neponechaly nic v náhodě a jednoznačně přehrály oslabenou Jihlavu 6:3. Na výhře posledního týmu extraligy nad vítězem první ligy se podílel dvěma góly Jakub Svoboda. 



Duda zkrotil Slavii

Vstup do zápasu patřil domácím. Do první šance se dostal Gerhát, následovala Kubátova rána od modré čáry a z dorážky netrefil odkrytou branku Lukeš. Na druhé straně se dostal sám před Petráska David Hruška, ale po blafáku do bekhendu neuspěl. V polovině úvodního dějství při Knotově vyloučení neuspěli Kubát, Lukeš ani Duda. V dalších šancích se neprosadili ani Hanzl a Reichel.

Verva se dočkala po 38 vteřinách druhé části, kdy otevřel skóre střelou z pravého křídla Piroš. Poté hosté zamkli Litvínov v obranném pásmu, ale překonat Petráska nedokázali. Naopak mohli inkasovat, když ujeli Trávníček s Jurčíkem, ale Hyláka nepřekonali. V 28. minutě zkoušel vyrovnat Jiránek, ale nejprve trefil beka Pavlíka a napodruhé místo odkryté branky jen boční síť.

Další slávistickou šanci měl litvínovský odchovanec Bahenský, ale Petráska překonat nedokázal. Ve 37. minutě se radovali opět domácí, když Havlíčkovu přihrávku tečoval za Hylákova záda Hanzl. Za pouhých 42 vteřin Pražané snížili, když se po tlaku tvrdou ranou z mezikruží prosadil slovinský obránce Pavlin.

Litvínovu vyšel vstup i do třetí třetiny a tentokrát se po 19 vteřinách trefil po úniku Duda. Slavia znovu snížila v 53. minutě, kdy po špatném střídání domácích fauloval Gula unikajícího Mikulíka, který nařízené trestné střílení proměnil. Slavia v závěru sáhla k power play, ale Duda z obranné třetiny prokličkoval za červenou čáru a střelou do prázdné branky dovršil výsledek.

SESTŘIH: Litvínov - Slavia 4:2 (baráž o extraligu, 1. kolo)
Video se připravuje ...

1. kolo baráže o hokejovou extraligu:

HC Verva Litvínov - HC Slavia Praha 4:2 (0:0, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 21. Piroš (Martynek, Trávníček), 37. Havlíček (R. Hanzl, Duda), 41. Duda (R. Hanzl, Kubát), 60. Duda - 38. Pavlin (Mikulík), 53. Mikulík z trestného střílení. Rozhodčí: Hribik, Úlehla - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. Diváci: 5065.

Litvínov: Petrásek - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, T. Pavelka, Gula, Frolo - Duda, R. Hanzl, Lukeš - Martynek, Piroš, Trávníček - K. Reichel, Havlíček, M. Hořava - Jurčík, Válek, Gerhát - R. Pšurný. Trenéři: Rulík a Šlégr.
Slavia: Hylák - A. Růžička, Hraško, Knot, Kolařík, Pavlin, Andrlík - M. Ondráček, Kašpařík, Bahenský - D. Hruška, Šafránek, Mikulík - Markovič, Vas, Robinson - M. Čermák, Tuominen, Jiránek. Trenéři: Razým a Srdínko. 

MATCH OVERVIEW LEGACY
29. 3. • 17:30
HC Verva Litvínov
HC Verva Litvínov
4:2
ONLINE
29. března
17:30
HC Slavia Praha
HC Slavia Praha
Góly

Domácí: 20:38. Piroš, 36:32. Havlíček, 40:19. Duda, 59:08. Duda

Hosté: 37:14. Pavlin, 52:02. Mikulík

Sestavy

Domácí: Petrásek (Janus) – Chaloupka, Kubát, Pavlík, Pavelka, Gula, Frolo – Duda, Hanzl, Lukeš – Martynek, Piroš, Trávníček – Reichel, Havlíček, Hořava – Jurčík, Válek, Gerhát – Pšurný

Hosté: Hylák (Král) – Hraško, Růžička, Kolařík, Knot, Andrlík, Pavlin – Bahenský, Kašpařík, Ondráček – Mikulík, Šafránek, Hruška – Robinson, Vas, Markovič – Jiránek, Tuominen, Čermák

Rozhodčí

Jan Hribik, Petr Úlehla – Jakub Frodl, Kamil Zavřel

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky

Vary neměly s oslabenou Jihlavou problém

Energie si od úvodního vhazování vytvořila tlak a už v 98. vteřině otevřela skóre. Rachůnek objel branku, našel Svobodu, který doklepl puk za bezmocného Škarka. Za pouhých 70 sekund zvýšil střelou z pravého kruhu Skuhravý. V deváté minutě inkasoval šestnáctiletý jihlavský gólman potřetí, když se rovněž z pravého kruhu trefil Bartek. Za 27 sekund inkasoval i Závorka, když se po chybě v karlovarské defenzivě prosadil osamocený Kolář.

V úvodu druhé dějství neprostřelil Škarka po přečíslení Bartek. Tým z Vysočiny pak zvýšil aktivitu a při napadání dělal domácím problémy. Snížit mohla Dukla ve 24. minutě ve vlastním oslabení, kdy srazil Jerglovu přihrávku nešťastně Huna, ale Závorka stihl zasáhnout. Další možnosti měli Jergl a Seman. Jihlava se dočkala snížení 44 vteřin před koncem prostředního dějství. Kolář se efektně prosadil přes obránce Martina Rohana a překonal Závorku mezi betony.

O osudu zápasu definitivně rozhodl úvod třetí třetiny. Ve 42. minutě se po ideální nahrávce Tomáše Rohana trefil Haščák a za 93 vteřin se podruhé v utkání prosadil Svoboda, který ujel obráncům a z pravého kruhu zamířil přesně. Domácí ovládli led a v 56. minutě upravil svou první trefou v prvním týmu Energie obránce Dvořák už na 6:2. Výsledek pak zkorigoval Mrňa.

SESTŘIH: Karlovy Vary - Jihlava 6:3 (baráž o extraligu, 1. kolo)
Video se připravuje ...

1. kolo baráže o hokejovou extraligu:

HC Energie Karlovy Vary - HC Dukla Jihlava 6:3 (3:1, 0:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 2. J. Svoboda (T. Rachůnek, Kůs), 3. Skuhravý (J. Tomeček), 9. Bartek (Skuhravý, Vachovec), 42. Haščák (T. Rohan, Huna), 43. J. Svoboda (Sičák, T. Rachůnek), 56. T. Dvořák (Koblasa, V. Tomeček) - 10. Kolář, 40. Kolář (Diviš), 58. Mrňa (Anděl, Grebeňuk). Rozhodčí: Fraňo, Lacina - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 8:5, navíc Bičánek (Karlovy Vary) 10 min. Bez využití. Diváci: 3047.

Karlovy Vary: Závorka- Sičák, M. Rohan, J. Tomeček, Bičánek, Redlihs, T. Dvořák - Bartek, Skuhravý, Vachovec - J. Svoboda, Kůs, T. Rachůnek - Huna, Haščák, T. Rohan - V. Tomeček, Vrána, Koblasa. Trenéři: Mlejnek a Antonik.
Jihlava: Škarek - Kaláb, Dobrovolný, Bilčík, Štebih, Grebeňuk, Parýzek, V. Zadražil - Důras, Skořepa, Jergl - Březina, F. Seman, Anděl - Kolář, Melenovský, Diviš - Prokš, Jícha, Mrňa. Trenéři: Vlk, F. Zeman a Ujčík.

MATCH OVERVIEW LEGACY
29. 3. • 18:00
HC Energie Karlovy Vary
HC Energie Karlovy Vary
6:3
ONLINE
29. března
18:00
HC Dukla Jihlava
HC Dukla Jihlava
Góly

Domácí: 01:38. Svoboda, 02:48. Skuhravý, 08:54. Bartek, 41:14. Haščák, 42:47. Svoboda, 55:41. Dvořák

Hosté: 09:21. Kolář, 39:16. Kolář, 57:31. Mrňa

Sestavy

Domácí: Závorka (Habal) – M. Rohan, Sičák "A", Bičánek "C", J. Tomeček, Dvořák, Redlihs, Weinhold – Vachovec "A", Skuhravý, Bartek – Rachůnek, Kůs, Svoboda – T. Rohan, Haščák, Huna – Koblasa, Vrána, V. Tomeček. Trenér: Karel Mlejnek

Hosté: Škarek (Sáblík) – Dobrovolný "C", Kaláb "A", Štebih, Bilčík, Parýzek, Grebeňuk, Zadražil – Jergl, Skořepa, Důras "A" – Anděl, Seman, Březina – Diviš, Melenovský, Kolář – Mrňa, Jícha, Prokš. Trenér: Petr Vlk

Rozhodčí

Fraňo, Lacina – Jelínek, Pešek

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

3047 diváků

Karlovarský hráč Václav Skuhravý se raduje z gólu.
Karlovarský hráč Václav Skuhravý se raduje z gólu.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud