Pavel Bárta
29. března 2016 • 21:58

Johnson nakopl Plzeň dvěma góly. Náš nejlepší začátek v play off, řekl

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak jako v prvním semifinále Plzeň nevypláchl Spartě trubky v jejím prostředí už dlouho žádný tým. Západočeši ji smetli 7:3 a k trháku nasadili hned v první třetině, kdy nasázeli tři góly. Nicholas Johnson obstaral dva z nich.

 



„Byl to náš nejlepší začátek v play off, naše vůbec první třetina v play off,“ povídal spokojeně po zápase. „Když tým vede 3:0, je i pro mužstvo jako Sparta strašně těžké to otočit. Byly tam momenty, kdy jsme je nechali útočit, ale tvrdě jsme pracovali a nepustili to,“ dodal. 

Nástup do utkání určil ráz celého utkání. Plzeň si šla od začátku tvrdě za svým, kdežto sparťané působili v první části poněkud ledabyle. Pak už jen soupeře marně doháněli. Dvakrát se dostali na dostřel dvou branek. Ale to bylo všechno.

SESTŘIH: Sparta - Plzeň 3:7 (semifinále play off, 1. zápas)
Video se připravuje ...

„Důležité bylo, že jsme na jejich góly dokázali vždycky odpovědět. Vstřelená branka může tým nakopnout, nabít ho sebevědomím, jenže my tu výhodu pokaždé obrátili na svoji stranu. To bylo veliké,“ pokračoval americký útočník, který patřil s 22 zásahy k nejlepším střelcům základní části, přestože vynechal patnáct zápasů. V play off se trefil zatím třikrát.

Plzeň jako jediná porazila Spartu na jejím ledě v základní části, hned v prvním semifinále se jí to povedlo i v duelu play off. Může to být náhoda? „Když hrajete proti Spartě, navíc v tak pěkné aréně, vaší hru to pozvedne. Doufám, že nám bude dál přinášet štěstí,“ usmál se Johnson.

Před zahájením série trenér Sparty Jandač prohlásil, že Západočeši už mají postupem mezi nejlepší čtyřku svoje mistrovství světa za sebou a může být se sezonou spokojena. Jeho slova však do plzeňské klabiny nedolehla, stejně jako poměřování brankářů na obou stranách a jestli právě tady nemůže být Sparta zranitelná.

„O ničem takovém jsme se nebavili. Naše kabina je naše kabina. Podíváme se na video, probereme, jak druhý tým hraje, ale soustředíme se jen na svůj tým. Taky nekomentuju, co se vykládá v médiích. Ať si kdo povídá, co chce, my se zaměřujeme na hokej,“ řekl Nick Johnson.

Sparta - Plzeň: První gól utkání. Indrák z voleje prostřelil Pöpperleho
Video se připravuje ...

Sparta-Plzeň: Au, to bolelo! Sabolič dostal hokejkou
Video se připravuje ...

Brankář Sparty Tomáš Pöpperle byl po třech gólech v první třetině vystřídán
Brankář Sparty Tomáš Pöpperle byl po třech gólech v první třetině vystřídán

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud