31. března 2016 • 09:41

Kudroč měl problémy už při zápase. Strašidelné, nechápal brankář Plzně

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová Plzeň po druhém semifinále extraligového play off počítala ztráty. Po prohře 3:4 je pryč vedení v sérii a co drásá duši Indiánů víc, v dalších duelech zřejmě nemůžou počítat se službami obránce Kristiána Kudroče. Dvoumetrový slovenský kolos zkolaboval po druhé třetině cestou do kabin. Měl by být pořádku, své spoluhráče ale pořádně vyděsil.



Plzeňští hráči přes kolaps parťáka museli dál pokračovat v zápase. Vedli si nad očekávání, snížili z 0:4 na 3:4, do natřískané O2 Areny vnesli neklid, na vyrovnání už ale i přes závěrečnou divočinu v brankovišti Tomáše Pöpperleho nedosáhli. Výsledek? Po utkání ho příliš neřešili, myšlenky letěly do vinohradské nemocnice  za Kudročem.

"Čekáme na výsledky vizity, po ní budeme mít více informací," řekl ve čtvrtek ráno pro iSport tiskový mluvčí Plzně Jakub Vais.

"Bylo to strašidelné, když se takový velký chlap skácí. Vůbec nevím, co s ním je. Doufám, že bude v pořádku," řekl hned po utkání 22letý brankář Patrik Polívka, který ve 32. minutě nahradil po čtvrtém gólu jedničku Plzně Matěje Machovského.

Podle kouče Indiánů Michala Straky se Kudroč necítil dobře už v průběhu druhé třetiny. "Nebylo to samozřejmě nic hezkého a veselého. Posadili jsme ho už ve druhé třetině, protože se necítil dobře, a pak se stalo tohle. Snažili jsme se soustředit na hokej, ale možná jsme to trošku v hlavách měli. Nemyslím si ale, že nás to nějak ovlivnilo," prohlásil Straka.

Kudroč při odchodu z ledu utrpěl náhlý kolaps se ztrátou vědomí, srdce by ale mělo být v pořádku. Situace ale vypadala hrůzostrašně.

"Vůbec nevím, co se stalo. Procházel jsem jako poslední z ledu a byla tak skrumáž lidí a hned jsem šel do kabiny. Jen doufám, že to bude všechno v pořádku," zadoufal nejlepší střelec základní části Dominik Kubalík.

Stejně vyděšený byl i jeho spoluhráč Ryan Hollweg. "Báli jsme se, nevěděli jsme, co se stalo. Upadl při odchodu do kabiny na zem. Hokej je jenom hra, jeho zdraví je přednější," dodal americký ranař, který před koncem druhé periody shodil rukavice a vyzval na souboj soka Miroslava Formana.

Z bezvědomí se sám probral

Mezi prvními byl u Kudroče po kolapsu lékař plzeňského týmu Martin Blažek. "Kristián se spontánně z bezvědomí sám probral a odjel na komplexní vyšetření. Byl odvezený záchrannou službou," odpovídal po závěrečném hvizdu na dotazy novinářů.

Pro Kudroče to byl už druhý kritický okamžik v kariéře. V srpnu 2014 v době působení v Omsku ho v duelu o Pohár prezidenta Kazachstánu v Astaně proti Nižněkamsku tvrdě atakoval Jaroslav Alševskij. Kudroč sice dohrál střídání, ale pak zamířil do kabiny a zkolaboval.

Následně se 201 centimetrů měřící zadák celou minulou sezonu zotavoval z těžkého otřesu mozku.

Podle Blažka by neměl mít kolaps se Spartou s tehdejšími událostmi souvislost. "Vím, že utrpěl před dvěma lety otřes mozku. Myslím, že po těch dvou letech by to s tím nemělo souviset. Je to poměrně dost dlouhá doba, aby se teď něco projevilo," uzavřel Blažek.

SESTŘIH: Sparta - Plzeň 4:3 (semifinále play off, 2. zápas)
Video se připravuje ...

Bitka! Tvrďák Hollweg si to rozdal s Formanem
Video se připravuje ...

Kristián Kudroč zkolaboval po druhé třetině u plzeňské kabiny
Kristián Kudroč zkolaboval po druhé třetině u plzeňské kabiny

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud