Jiří Punčochář
31. března 2016 • 16:00

Kometu dál povede šéf Zábranský. Obranu chce stavět kolem Němce

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejovou Kometu Brno dál v roli trenéra povede její majitel Libor Zábranský. Také složení realizačního týmu zůstává takové, v němž Brňané dohráli uplynulou sezonu, tedy s asistenty Martinem Pešoutem a Kamilem Pokorným. První oficiálně potvrzenou posilou je příchod reprezentačního obránce Ondřeje Němce z ruského Čerepovce.



Zábranský v roli hlavního kouče Komety naváže na závěr letošní základní části a předkola play off, v němž jeho celek vypadl s Chomutovem. V jeho rozhodnutí setrvat na střídačce převážil fakt, že závěr sezony, v níž Kometě hrozila účast ve skupině play out, hodnotil kladně.

„Má to dvě roviny. První je, že naše spolupráce (s asistenty Pešoutem a Pokorným) fungovala velmi dobře. Zároveň bychom se chtěli vydat cestou zabudování našich mladých hráčů. Drtivou většinu z nich já znám, v mládeži jsem je vedl. To by Kometě mohlo pomoct se střednědobým plánem zabudovat během příštích tří let šest až sedm našich kluků,“ řekl Zábranský.

Protože je v Kometě zároveň nejen majitelem, ale i generálním manažerem, vyžádá si jeho setrvání na místě hlavního trenéra některé organizační změny. „Nebudou ale drastické. Letní přípravu zvládnou trenéři Pešout s Pokorným spolu s kondičním trenérem. Realizační tým máme velice dobrý,“ věří šéf Komety.

Do hry chce zároveň s omlazením přenést víc dravosti, agresivity a bruslení. Už do letošní letní přípravy plánuje zapojit několik členů mistrovského kádru z věkové kategorie starší dorost.

„K tomu, aby nám mladí dál rostli, potřebujeme i zkušené hráče. V kádru zůstal kapitán Leoš Čermák a obranu chceme stavět kolem Ondry Němce,“ uvedl Zábranský. Další změny v kádru představí až v květnu. „Kádr máme z devadesáti pěti procent hotový. Chceme přivést ještě dva útočníky takového kalibru, aby nás posunuli dál,“ dodal.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud