3. dubna 2016 • 10:53

Beci vynikali! Kadlec v leže hasil šanci, Švrček sólem vymyslel výhru

Autor: asu
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dramatická série Plzně se Spartou je vedle emotivních střetů i plná krásných akcí. Ve třetím dějství vynikali hlavně obránci, a to na obou stranách! Domácí Petr Kadlec vleže fantastickým způsobem ukradl Spartě téměř jistý gól, Jan Švrček na druhé straně zase nádherným sólem zařídil Spartě vítězný gól. Na oba momenty se podívejte v přiloženém videu. Stálo to za to!



Domácí se toho před zápasem trošku báli. Našlapané tribuny vyprodané arény hnaly hokejisty dopředu, Plzeňští se tím zejména ze začátku utkání nechali strhnout. Výsledkem bylo několik přečíslení Sparty, které však gólem neskončily. Jedno z nich bravurním způsobem vyřešil Petr Kadlec.

Plzeň - Sparta: Parádní Švrčkova klička! Forman následně dorazil puk do brány
Video se připravuje ...

Kanonýr Petr Ton o něm kdysi řekl, že je to bek, přes kterého se v extralize nejhůř přechází. Teď to Kadlec sparťanům znovu připomenul. A to naprosto výstižně. 39letý matador zůstal sám proti dvojici Forman – Pech. Prvně jmenovaný si ho nejprve krásně kličkou položil na led, jenže pak se nestačil divit. Těsně před tím, než by poslal puk Pechovi před prázdnou bránu, mu ho Kadlec holí odpálil do rohu.

„Už si na to ani nepamatuju, protože těch přečíslení tam bylo víc. Nemůžeme takhle hrát. Je to Sparta, umí to využívat. Hlavně v první třetině nás hrozně přečíslovali, dělali jsme strašný chyby. Musíme si na to dávat pozor,“ řekl Kadlec.

Plzeň - Sparta: Fantastický Kadlec! Zmařil šanci Sparty
Video se připravuje ...

Ještě krásnější moment ale později předvedl jeho soupeř Jan Švrček. Obránce, který se jinak do útoku, moc nepouští, zařídil nádhernou akcí gól Sparty na 3:1, byl to vítězný gól utkání.

Švrček si v útočném pásmu výstavní kličkou položil Nicholase Johnsona a pak vystřelil do betonu Matěje Machovského tak, aby se puk odrazil k dojíždějícímu Miroslavu Formanovi.

„Šel při tom zákroku nějak do pokleku, objel jsem ho a jel na gólmana. Pak už byl cíl to trefit do betonu, aby byla šance na dorážku. Míra Forman to výborně dojel a dostal to do branky. Kdyby ale proti mně stál bek, tak bych střílel. Přeci jenom ti obránci mají na podobné situace větší odhad a dokážou si s nimi lépe poradit,“ řekl Švrček o výstavní asistenci.

SESTŘIH: Plzeň - Sparta 2:4 (semifinále play off, 3.zápas)
Video se připravuje ...

Jan Buchtele a Daniel Přibyl se radují ze čtvrté branky Sparty
Jan Buchtele a Daniel Přibyl se radují ze čtvrté branky Sparty

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud