Pavel Bárta
3. dubna 2016 • 21:00

Kratěna rozhodl o výhře a stal se historicky nejlepším střelcem play off

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vůbec se s tím nepáral. Ondřej Kratěna v 50. minutě při přesilovce napřáhl a ránou jak z kanónu propálil všechno, co stálo před ním, včetně sparťanského gólmana Pöpperleho. Plzeň se v tu chvíli ujala vedení 2:1 a byla to nakonec vítězná trefa. 



Plzeňský kapitán dal svůj čtvrtý gól v sérii a 55. v českém play off celkem. V historické tabulce tak o jednu branku přeskočil dosud vedoucího Viktora Ujčíka. „To ale není vůbec důležité,“ poznamenal po zápase kapitán Západočechů, který jinak drží bobříka mlčení a rozhovory moc neposkytuje.

Mnohem víc ho hřálo, a to bylo podstatnější, že Plzeň v semifinálové sérii se Spartou po vítězství 2:1 srovnala na 2:2. „Ta přesilovka se nám povedla, puk tam lítal, připravili jsme si to a vyšlo nám to. Přišla střela, měli jsme hráče před brankou, gólman nic neviděl,“ popisoval Kratěna rozhodující okamžik čtvrté bitvy.

Plzeň ve čtvrtém duelu přitvrdila a taky působila trpělivěji. „Před zápasem jsme si řekli, že hru musíme trochu zklidnit a nepropadat. Chtěli jsme se vyvarovat toho, co jsme předváděli ve třetím utkání, kdy nám v první třetině pořád ujížděli. To se celkem dařilo, šli jsme si za vítězstvím,“ líčil její kapitán.

SESTŘIH: Plzeň - Sparta 2:1 (semifinále play off, 4.zápas)
Video se připravuje ...

Do sestavy se taky po uzdraveném Tomášovi Svobodovi vrátili i slovenští centři Mario Bližňák a Miroslav Preisinger. I tohle posílení bylo na Plzni hned znát. „Jsme strašně rádi, že už nepočítáme jen ztráty, že jsou zpátky a hrají. Moc nám to pomáhá,“ řekl Kratěna, který už v sérii nastřílel za čtyři zápasy polovinu toho, co za celou základní část.

Se Spartou získal 38letý veterán čtyři ze svých celkem osmi titulů. Při každém střídání je vidět, jak obrovskou má motivaci. „Hlavní je, že jsme sérii vyrovnali. Za stavu 1:3 by se nám jelo do Prahy špatně. Jsme rádi, že to je 2:2. Budeme se tam snažit zvítězit,“ dodal Kratěna.

Nejlepší střelci play off
55 Ondřej Kratěna
54 Viktor Ujčík
51 Jiří Dopita
51 Petr Sýkora
46 Jaroslav Hlinka
46 Petr Ton

Vítězné góly v play off
1. Jiří Dopita 15
2. Ondřej Kratěna 14
3. Martin Procházka 13
4. Jiří Burger 12

Plzeň - Sparta: Chyba časoměřičů, rozhodčí vraceli 12 vteřin
Video se připravuje ...

Plzeň - Sparta: Kracík zranil Poláška v obličeji, trefil ho holí
Video se připravuje ...

Plzeň - Sparta: Přibyl kvůli zranění odstoupil ze zápasu
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud