5. dubna 2016 • 20:50

SESTŘIHY: Baráž se zamotává. Vary porazily lídra, vede Slavia

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Baráž o extraligu pokračovala zápasy 4. kola. V Karlových Varech domácí Energie porazila vedoucí Litvínov 3:2. Na ledě jihlavské Dukly se představila druhá Slavia a vydolovala dva body za výhru 5:4 po nájezdech.



Slavia vydřela třetí výhru v řadě

Druhý domácí zápas v boji o nejvyšší soutěž nezačal pro vítěze první ligy nejlépe. Už ve druhé minutě útočník Kohout dohrál u mantinelu obránce Růžičku a s trestem na pět minut plus do konce utkání pro něj duel skončil hned po prvním střídání.

Jenže Slavia dlouho v početní výhodě nehrála. Po vyloučeních Markoviče a Davida Hrušky šla do přesilovky naopak Dukla a v šesté minutě ji využil Skořepa. Pro Jihlavu to byla první využitá přesilovka v baráži. Ve 14. minutě po objetí branky překvapil Škarka Kanaďan Robinson, jehož gól potvrdil až videorozhodčí.

Jihlava opět získala vedení v 26. minutě, kdy se po Malcově přihrávce trefil z mezikruží Kolář. Radost z vedení domácím ale nevydržela ani minutu a půl, protože Drahorád střelou od modré čáry znovu vyrovnal.

Brzy se opět radovali domácí, před polovinou druhého dějství překonal Hyláka střelou z pozice za pravým kruhem ruský obránce Grebeňuk. Slavia smazala ztrátu 15 vteřin před koncem druhé třetiny, kdy Štebih nedokázal vyhodit z obranného pásma a po Šafránkově přihrávce překonal Škarka z mezikruží Mikulík.

Ve třetí třetině neproměnil ve 48. minutě šanci v přesilovce Kolář, ale pět minut před koncem Seman využil další početní výhodu po přihrávce Mrni. Pražané porážku odvrátili, když Hraškovu ránu tečoval za šestnáctiletého Škarka Tuominen. Nastavení nerozhodlo a v rozstřelu se prosadil za domácí jen Skořepa, zatímco za Slavii se trefili Čermák a Šafránek.

SESTŘIH: Jihlava - Slavia 4:5 po nájezdech (baráž, 4. kolo)
Video se připravuje ...

4. kolo baráže o hokejovou extraligu:

HC Dukla Jihlava - HC Slavia Praha 4:5 po sam. nájezdech (1:1, 2:2, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky:
6. Skořepa (Harkabus, Důras), 26. Kolář (Malec), 29. Grebeňuk (Kolář, Melenovský), 55. F. Seman (Mrňa, Štebih) - 14. Robinson (Markovič, Vas), 27. Drahorád (Mikulík, Hraško), 40. Mikulík (Šafránek), 60. Tuominen (Hraško, Robinson), rozhodující sam. nájezd Šafránek. Rozhodčí: Hrubý, Pešina - Pešek, Zavřel. Vyloučení: 6:8, navíc Kohout 5 min. a do konce utkání - M. Hruška 10 min. Využití: 1:0. Diváků: 2493.

Jihlava: Škarek - Kaláb, Dobrovolný, Štebih, V. Zadražil, Bilčík, Grebeňuk - Důras, Skořepa, Harkabus - Beránek, F. Seman, Diviš - Kolář, Melenovský, Jícha - Kohout, Malec, Mrňa. Trenéři: Vlk, Zeman a Ujčík.
Slavia: Hylák - Knot, Andrlík, Pavlin, M. Hruška, A. Růžička, Hraško, Drahorád - D. Hruška, Šafránek, Mikulík - Markovič, Vas, Robinson - Andres, Tuominen, M. Ondráček - M. Čermák, Kašpařík, Bahenský. Trenéři: Razým a Srdínko.

MATCH OVERVIEW LEGACY
5. 4. • 17:30
HC Dukla Jihlava
HC Dukla Jihlava
4:5
ONLINE
5. dubna
17:30
HC Slavia Praha
HC Slavia Praha
Góly

Domácí: 05:01. Skořepa, 25:37. Kolář, 28:20. Grebenyuk, 54:54. Seman

Hosté: 13:20. Robinson, 26:50. Drahorád, 39:45. Mikulík, 59:10. Tuominen, . Šafránek

Sestavy

Domácí: Škarek (Sáblík) – Kaláb, Dobrovolný, Štebih, Zadražil, Bilčík, Grebenyuk – Důras, Skořepa, Harkabus – Beránek, Seman, Diviš – Kolář, Melenovský, Jícha – Kohout, Malec, Mrňa. Trenér: Petr Vlk

Hosté: Hylák (Král) – Knot, Andrlík, Pavlin, M. Hruška, Růžička, Hraško, Drahorád – D. Hruška, Šafránek, Mikulík – Markovič, Vas, Robinson – Andres, Tuominen, Ondráček – Čermák, Kašpařík, Bahenský. Trenér: Milan Razým

Rozhodčí

Hrubý, Pešina – Pešek, Zavřel

Stadion

Horácký zimní stadion, Jihlava

Návštěva

2493 diváků

Litvínov poprvé v baráži vyšel naprázdno

Hokejisté Karlových Varů zdolali ve 4. kole baráže o extraligu Litvínov 3:2, i podruhé doma vyhráli a na třetím místě ztrácejí právě na druhou Vervu jediný bod. Energie od 36. minuty vedla už 3:0 a úřadující mistr přes závěrečný finiš ztrátu nedohnal, takže vyšel poprvé v boji o udržení v nejvyšší soutěži naprázdno.

Lépe začali hosté a hned v úvodu ujel sám bývalý karlovarský útočník Duda, ale brankáře Závorku nepřekonal. První dvě minuty Severočeši zasypali soupeře sprškou střel a prakticky ho nepustili z obranného pásma. Největší šanci měl Hanzl, který minul odkrytou branku.

Postupem času začali hrozit i Karlovarští. Koblasa z mezikruží neuspěl, ale 57 vteřin před koncem úvodního dějství už skóroval Vachovec, který usměrnil za brankáře Petráska přesnou Maroszovu přihrávku.

Druhá část začala opatrně bez větších brankových příležitostí. Až ve 27. minutě se po chybné rozehrávce Frola dostal k odraženému puku před brankou Vojtěch Tomeček a zvýšil na 2:0. Snížit mohli Lukeš a Duda, ale neuspěli. Ve 36. minutě se naopak radovala z tříbrankového vedení Energie. Haščák vybojoval puk v rohu kluziště, natlačil se před Petráska a domácí fanoušci v KV Aréně potřetí jásali.

Do závěrečného dějství vystřídal Petráska Janus a ve 42. minutě mu při přesilovce Karlových Varů pomohla po Maroszově pokusu horní tyč. Hosté se dostali vzápětí do hry, když Pavelkovo nahození Závorka vyrazil nešťastně do bránícího Svobody a puk se odrazil do branky. Domácí znervózněli a pouštěli Litvínov do šancí.

Trávníček ještě dvě příležitosti nevyužil, ale Duda se v 52. minutě z pravého kruhu nemýlil a trefil levý roh Závorkovy branky. Karlovy Vary ale těsný náskok udržely, přestože se v závěru 98 vteřin bránily při vyloučení Skuhravého a hosté umocnili výhodu odvoláním Januse. Pojistit výhru mohl naopak Huna, který nastřelil tyčku prázdné branky.

SESTŘIH: Karlovy Vary - Litvínov 3:2 (baráž, 4. kolo)
Video se připravuje ...

4. kolo baráže o hokejovou extraligu:

HC Dukla Jihlava - HC Slavia Praha 4:5 po sam. nájezdech (1:1, 2:2, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Skořepa (Harkabus, Důras), 26. Kolář (Malec), 29. Grebeňuk (Kolář, Melenovský), 55. F. Seman (Mrňa, Štebih) - 14. Robinson (Markovič, Vas), 27. Drahorád (Mikulík, Hraško), 40. Mikulík (Šafránek), 60. Tuominen (Hraško, Robinson), rozhodující sam. nájezd Šafránek. Rozhodčí: Hrubý, Pešina - Pešek, Zavřel. Vyloučení: 6:8, navíc Kohout 5 min. a do konce utkání - M. Hruška 10 min. Využití: 1:0. Diváků: 2493.

Jihlava: Škarek - Kaláb, Dobrovolný, Štebih, V. Zadražil, Bilčík, Grebeňuk - Důras, Skořepa, Harkabus - Beránek, F. Seman, Diviš - Kolář, Melenovský, Jícha - Kohout, Malec, Mrňa. Trenéři: Vlk, Zeman a Ujčík
Slavia: Hylák - Knot, Andrlík, Pavlin, M. Hruška, A. Růžička, Hraško, Drahorád - D. Hruška, Šafránek, Mikulík - Markovič, Vas, Robinson - Andres, Tuominen, M. Ondráček - M. Čermák, Kašpařík, Bahenský. Trenéři: Razým a Srdínko.

MATCH OVERVIEW LEGACY
5. 4. • 18:00
HC Energie Karlovy Vary
HC Energie Karlovy Vary
3:2
ONLINE
5. dubna
18:00
HC Verva Litvínov
HC Verva Litvínov
Góly

Domácí: 19:03. Vachovec, 26:16. Tomeček V., 35:41. Haščák

Hosté: 43:29. Pavelka, 51:53. Duda

Sestavy

Domácí: Závorka (Habal) – Rohan M., Sičák "A",Bičánek "C", Tomeček J., Dvořák, Redlihs, Weinhold – Vachovec "A", Skuhravý, Huna – Koblasa, Kůs, Haščák – Rachůnek, Marosz, Svoboda – Rohan T., Vrána, Tomeček V.. Trenér: Karel Mlejnek

Hosté: Petrásek (Janus) – Kubát, Chaloupka, Pavelka, Pavlík, Frolo, Gula – Lukeš "A", Hanzl, Duda – Trávníček "C", Piroš "A", Martynek – Hořava, Havlíček, Válek – Gerhát, Pšurný, Jurčík. Trenér: Radim Rulík

Rozhodčí

Šindler, Pavlovič – Komárek, Ondráček

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

2963 diváků

Tabulka:

Z V VP PP P Skóre B
1. Litvínov 12 7 1 2 2 42:27 25
2. K. Vary 12 6 1 0 5 42:34 20
3. Slavia 12 3 3 2 4 34:36 17
4. Jihlava 12 2 1 2 7 25:46 10

1. Slavia Praha 4 2 1 0 1 16:10 8
2. Litvínov 4 2 0 1 1 12:10 7
3. Karlovy Vary 4 2 0 0 2 14:14 6
4. Jihlava 4 0 1 1 2 9:17 3

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud