Richard Šíma
6. dubna 2016 • 17:17

Vítkovice přivedly zpět elitního centra Romana, k němu Slováka Baranku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Návrat Romanovců? Zatím ne. Z elitního vítkovického útoku Svačina, Huna, Roman, který se na začátku sezony Ostravanům rozpadl, se zatím vrací jen jeho centr. I to je však pro vítkovické fanoušky povzbudivá zpráva. Ondřej Roman je z Jekatěrinburgu zpět. Vedle něj včera Vítkovice představily další zajímavou posilu – slovenského obránce Ivana Baranku.



Ve Vítkovicích chtějí zapomenout na sezonu, která pro severomoravský celek už skončila. A velkým neúspěchem – 11. příčkou. Také proto už budují nový kádr. Ondřej Roman a Ivan Baranka, dva hráči, jejichž příchod ostravský klub oznámil, by měli patřit k hlavním vítkovickým oporám.

 „Oba by měli patřit mezi základní kameny našeho budoucího týmu. Ty nebudou jenom dva, chceme, abychom takových základních kamenů měli ve Vítkovicích alespoň pět.  Můžete proto v budoucnu očekávat příchod dalších posil. Jednání probíhají,“ prohlásil Jakub Petr, trenér a nyní již také generální manažer HC Vítkovice.

Kádr zřejmě projde výraznou obměnou. Petr naznačil, že několik hráčů tým opustí. Mají mezi nimi být i ti, jimž ve Vítkovicích běží smlouva. „Jednáme s nimi. Jsou to třeba hráči, kteří potřebují nový restart. Pokud se s nimi rozloučíme, budeme s nimi i nadále v kontaktu,“ prohlásil Petr. Jména však za žádnou cenu oznámit nechtěl. „Na to je ještě čas,“ pravil.

Sedmadvacetiletý Roman se do Vítkovic vrací po ročním angažmá v KHL. V Jekatěrinburgu toho odehrál méně, než si představoval. Především kvůli zraněním. Prodělal otřes mozku, zlomil si žebro. „To mě hodně zabrzdilo. A v Rusku po vás chtějí výsledky hned. Jakmile nejsou, přestává se s vámi počítat,“ poznamenal ostravský rodák. „Odchodu do Ruska však nelituju. Rozhodně to byla zajímavá zkušenost. Teď jsem ve Vítkovicích a beru to jako návrat domů, který by neměl mít krátké přechodné trvání,“ ujistil Roman.

Velmi zajímavou personou vítkovického kádru by se mohl stát obránce Baranka. Třicetiletý bek byl svého času draftován newyorskými Rangers, v NHL si připsal jeden start. Sedm sezon strávil v  KHL. „Měl jsem několik nabídek z předních českých klubů,“ pravil hráč s 67 reprezentačními starty. „Zvažoval jsem všechna pro a proti včetně soukromých okolností. A v případě Vítkovic mi všechno zapadlo do sebe, proto jsem se rozhodl nabídku vzít,“ vysvětlil Baranka, proč si vybral ostravský klub.

„Vím, že Vítkovice v této sezoně nedopadly dobře. Pochopil jsem ale, že se tady mnohé mění a že klub se chce zase dostat nahoru. Já se ale zajímal hlavně o to, jak to ve Vítkovicích funguje z hlediska organizace. A neslyšel jsem na to konto jedno špatné slovo,“ prohlásil Baranka, k němuž se také zřejmě donesly zvěsti o tom, že své akcie v klubu František Černík prodal Aleši Pavlíkovi.

Petr včera oznámil, že Vítkovice už vyřešily otázku brankářské dvojice pro příští sezonu. Kdo z kvarteta Bartošák, Dolejš, Šindelář a Kantor v klubu zůstane, říct také zatím nechtěl. Jako nejpravděpodobnější se jeví setrvání dua Bartošák-Dolejš.

Vítkovice budou chtít titul, tvrdí Vůjtek

„Vítkovice nebyly v posledních sezonách úspěšné a rozhodly se něco změnit. Mají vizi vybudovat tým, který bude mít v horizontu několika příštích let ambice bojovat v extralize o titul. To je jeden z důvodů, proč Ondřej Roman a Ivan Baranka ve Vítkovicích jsou. Oba chtějí v kariéře něco vyhrát, oba ty ambice mají. Tady by se jim to mohlo podařit.“

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud