7. dubna 2016 • 17:26

SPORT MAGAZÍN: Výborný vzpomíná nejenom na karty s Jágrem

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nikdo neodehrál za samostatnou českou reprezentaci více zápasů (218). Absolvoval dvanáct šampionátů v řadě, při nichž vydoloval osm medailí. A z toho pět (!) zlatých. Při zlatém šampionátu ve Vídni v roce 2005 pozvedl pohár jako kapitán. „Za nároďák jsem vždycky hrál s hrdostí,“ hlásí útočník David Výborný, jenž v obsáhlé zpovědi pro páteční Sport Magazín vzpomíná na úžasnou kariéru. I na to, jak mastil karty s Jaromírem Jágrem.



V letech 1996 až 2007 nevynechal jediný šampionát. Začal zlatem ve Vídni, potom přidal ještě čtyři. Slovo NE u něj neexistovalo. Omluvenky u něj nepřicházely v úvahu.

„Sice jsme si s rodinou nestihli procestovat Ameriku, ale bral jsem to vždycky automaticky, že se sbalíme, odletíme a já pojedu na mistrovství,“ říká David Výborný , někdejší reprezentační srdcař, jenž musel aktivní kariéru ukončit poté, co mu hned při prvním zápase čtvrtfinále play off s Hradcem Králové zničil koleno Bedřich Köhler. Mladá Boleslav se tedy musela obejít bez něj.

SPORT MAGAZÍN: Rekordman Výborný vzpomíná nejenom na karty s Jágrem
Video se připravuje ...


I když se ve vzpomínkách zrovna nevyžívá, pro Sport Magazín udělal výjimku. Popsal nejenom začátky ve Spartě, s níž získal dva tituly, ale zevrubně i úchvatnou reprezentační kariéru. Také šampionát ve Vídni v roce 2005, kdy s  Jágrem a spol. hrávali karty.

„Byli jsme jako magoři. Mastili jsme to i v autobuse před zápasy. Úplně jsme tomu propadli,“ směje se „malý velký“ kapitán, jenž se uchytil rovněž v NHL. Za Columbus odehrál přes 500 zápasů, dodnes je v kontatu s Rickem Nashem, někdejším spoluhráčem.

A jak snášel, že do play off už nemohl zasáhnout? "Nejhorší, že se nemůžu hýbat. Byl jsem zvyklý běhat. Teď jenom piju a jím," reagoval mladoboleslavský kapitán.

Titulní strana Sport MagazínuFoto Sport

Z dalšího obsahu pátečního Sport Magazínu

Světový fotbal: Srovnání Dortmundu a Tottenhamu od Jaroslava Hřebíka

Rozhovor: Hráčský agent Jiří Müller, který zastupuje mimo jiné Lukáše Váchu

Uniklo z Facebooku: Dagmar Damková

Můj první gól: Karel Piták

Auto: Subaru WRX STI

Vysoká hra Zdeňka Haníka: Proč souhlasí s Ladislavem Vízkem?

Faul na Výborného: Neštěstí! Likvidace, přou se experti
Video se připravuje ...

Výborný po faulu kolenem nedohrál! Urban ho pomstil
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud