8. dubna 2016 • 20:15

SESTŘIH: O titul si s Libercem zahraje Sparta. Vyřadila Plzeň

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V boji o extraligový titul vyzvou Liberec hokejisté Sparty, kteří si zahrají finále po devíti letech. Pražané dnes vyhráli v Plzni 3:2 v prodloužení a v semifinálové sérii zvítězili 4:2 na zápasy. Vítězný gól dal v čase 72:34 útočník Lukáš Pech. Sparta bude usilovat o deváté zlato, Plzeň získala počtvrté bronz. Boj o titul odstartuje v Liberci ve čtvrtek 14. dubna.



Plzni vyšel nad očekávání nástup do zápasu, když Kratěna našel najetého Bližňáka a ten už po 37 vteřinách otevřel skóre. Ve čtvrté minutě v první přesilovce zápasu měl velkou šanci Buchtele , Machovský byl však připraven. Jenže po chvilce přišla další početní výhoda Sparty, při níž si bek Polášek sjel před branku na Hlinkův pas a vyrovnal.

V polovině první části měla Plzeň k dispozici 62 vteřin hry pět na tři, kterou nevyužila. Po chvíli klasické přesilovky k tomu přibylo dalších 18 vteřin dvojnásobné početní výhody poté, co musel hrozbu v brankovišti hasit faulem Hrbas. Lev však v největší příležitosti nezacílil přesně. Na Machovského se pak během pár vteřin řítili osamocení Buchtele a poté Pech, ale vyrovnaným stavem nepohnuli.

Na úvod druhé třetiny dohrávali sparťané ještě necelou půlminutu přesilovky a brzy na ni navázali dalšími dvěma početními výhodami. Velkou šanci si zvládli připravit až ve 26. minutě, kdy na brankovišti tečujícího Kumstáta vychytal Machovský.

Také polovina prostředního dějství přinesla velice slibnou přesilovkovou situaci pro Plzeň, ta ale více než minutovou hru ve čtyřech proti třem nezužitkovala. Po návratu druhého z hříšníků Barinky na led šli naopak do vedení hosté - sparťanský bek se blýskl zakončením s hokejkou mezi nohama a překvapil Machovského.

Jen pár okamžiků po opětovném zahájení hry si chytře připravil jasnou šanci Preisinger, jenže Pöpperle byl proti její gólové tečce a vytěsnil puk maskou.

SESTŘIH: Plzeň - Sparta 2:3 po prodloužení (semifinále play off, 6.zápas)
Video se připravuje ...

Sparta ve třetí části pozorně bránila a čekala na brejky. Ve 48. minutě měl Forman při svém sólu hodně času přemýšlet nad zakončením - zvolil blafák do bekhendu, ale Machovský jeho úmysl dobře přečetl. Další minisouboj s domácím brankářem prohrál Buchtele.

Vyrovnání měl na holi Kubalík, ani tentokrát - stejně jako v celé sérii - však nenašel recept na překonání Pöpperleho. Johnson v další příležitosti minul. Dvě minuty před koncem základní hrací doby sáhla domácí střídačka ke stažení Machovského a do hry šel další hráč do pole. Risk vyšel - 56 vteřin před koncem vyrovnal Pulpán, kterého našel před brankovištěm od zadního hrazení Jeřábek.

Sparta se během dlouhé pauzy dokázala ze šoku oklepat a byla v prodloužení lepším týmem. Dlouho ale ztroskotávala na plzeňském brankáři. Pech v přečíslení zakončil sám, ale namířil jen do Machovského lapačky. Kudrna orazítkoval tyč. Hned poté přišla obrovská chyba Kracíka před domácím brankovištěm, ani Kumstát však nerozhodl. V pádu se to pak povedlo po odvážné akci Pechovi. Počtvrté za sebou tak v sérii prohrál tým, který skóroval jako první.

HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha 2:3 v prodl. (1:1, 0:1, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 1. Bližňák (Kratěna), 60. Pulpán (Jeřábek, Kracík) - 7. Polášek (J. Hlinka , Forman), 33. Barinka (J. Mikuš), 73. Pech (Švrček). Rozhodčí: Hodek, Polák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:1. Diváci: 8236 (vyprodáno). Konečný stav série: 2:4.

Plzeň: Machovský - Jeřábek, Moravčík, Kadlec, M. Špaček (21. D. Sklenička), Kubka, Pulpán - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Bližňák, Johnson - Lev, Preisinger, T. Svoboda - Hollweg, Přikryl, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.
Sparta: Pöpperle - Eminger, Polášek, Hrbas, Barinka, Švrček, J. Mikuš - Forman, J. Hlinka, Buchtele - Sabolič, Pech, Kumstát - Hamilton, Klimek, A. Kudrna - Netík, Dragoun, Hlaváč. Trenéři: Jandač a Moták.

Plzeň - Sparta: Svoboda s Netíkem se pošťuchovali u střídaček
Video se připravuje ...

Plzeň - Sparta: Plzeň vyrovnala v poslední minutě na 2:2!
Video se připravuje ...

Plzeň - Sparta: Lukáš Pech poslal Spartu po devíti letech do finále
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
8. 4. • 17:20
HC Škoda Plzeň
HC Škoda Plzeň
2:3
ONLINE
8. dubna
17:20
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
Góly

Domácí: 00:37. Bližňák, 59:04. Pulpán

Hosté: 06:58. Polášek, 32:54. Barinka, 72:34. Pech

Sestavy

Domácí: Machovský (Polívka) – Moravčík, Jeřábek "A", Špaček, Kadlec "A", Pulpán, Kubka, Sklenička – Kubalík, Kracík, Indrák – Johnson, Bližňák, Kratěna "C" – Svoboda, Preisinger, Lev – Poletín, Přikryl, Hollweg – Suchý. Trenér: Michal Straka.

Hosté: Pöpperle (Taylor) – Polášek, Eminger, Barinka, Hrbas, Mikuš, Švrček, Kalina – Buchtele, Hlinka "C", Forman – Kumstát "A", Pech, Sabolič – Kudrna, Klimek, Hamilton – Hlaváč, Dragoun, Netík "A" – Černoch. Trenér: Josef Jandač.

Rozhodčí

Hodek, Polák – Barvíř, Blümel

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

8236 (vyprodáno) diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud