10. dubna 2016 • 18:07

SESTŘIHY: Litvínov v baráži přejel Jihlavu a vede, Slavia ztratila

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Baráž o hokejovou extraligu dospěla do své poloviny. V šestém kole si Litvínov poradil poměrem 4:1 s Jihlavou a duel Slavie, která zavítala do Karlových Varů, musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V těch byli šťastnější hráči Energie a zvítězili díky gólu Rostislava Marosze 2:1.



Litvínov nedal Jihlavě šanci

Litvínov rozhodl o své výhře nad Duklou 4:1 třemi góly ve třetí třetině. Na poslední tým baráže, kterým je právě Jihlava, má k dobru po šesti odehraných zápasech už šest bodů. Vítězný gól dal útočník Robin Hanzl. Severočeši tak zároveň vrátili Dukle porážku z jejího ledu, kde prohráli v nájezdech.

První střelu mezi tyče si připsal ve druhé minutě Pšurný, který po kombinaci s Pirošem prověřil Škarka střelou z levého křídla. Poté pálil švihem Pavelka a dorážel Jurčík, ale jihlavský brankář byl pozorný. Na druhé straně vystrašil Januse střelou od modré čáry Štebih, který trefil boční síť a z dorážky neuspěl Mrňa, jenž zblízka vůbec netrefil branku.

V deváté minutě si čtvrtá litvínovská formace vytvořila obrovský tlak, ale Škarek byl výtečný a všechny střely zneškodnil. V 16. minutě se ale opět ukázala trojice mladíků v litvínovském dresu, kdy Válek vypálil z ostrého úhlu a trefil přesně nad Škarkovo rameno. Krátce před přestávkou však dokázali Jihlavští bleskově využít přesilovou hru, když po krásné kombinaci vyrovnal Kohout.

V úvodu druhé části prověřil Škarkovou pozornost Hořava. Na druhé straně vypálil Kaláb a před Janusem dorážel Harkabus vedle. Poté ale otěže utkání převzali opět domácí, beci Pavelka s Gulou ale hostujícího gólmana překonat nedokázali. Nepovedlo se to ani Lukešovi ranou z mezikruží. Další šanci měl kapitán Trávníček, jenže nedokázal zblízka zvednout kotouč. Na druhé straně přišly vniveč samostatné úniky Kohouta a Malce.

Vstup do třetí třetiny vyšel Litvínovu na jedničku. V 43. minutě Lukeš vystihl rozehrávku hostujícího týmu, přiklepl puk Hanzlovi a ten pohotovou střelou švihem z mezikruží překonal Škarka. Další branku přidali domácí ve 48. minutě, kdy si oba hráči role vyměnili: Hanzl zavezl puk do útočného pásma a nabil Lukešovi, ten bombou bez přípravy propálil vše, co mu stálo v cestě. Další šanci měl Martynek, ale ani na dva pokusy neuspěl.

Pojistka přesto přišla záhy. V 53. minutě si Piroš obhodil Štebiha, který ho zastavil nedovoleným zákrokem a rozhodčí nařídili trestné střílení. To dokázal Piroš zkušeně proměnit, když rychlou kličkou do forhendu zavěsil přesně pod horní tyčku - 4:1 pro domácí. Závěr utkání si už Litvínov pohlídal a připsal si důležité tři body.

6. kolo baráže o hokejovou extraligu:

HC Verva Litvínov - HC Dukla Jihlava 4:1 (1:1, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 16. Válek (Z. Sklenička, Jurčík), 43. R. Hanzl (Lukeš), 48. Lukeš (R. Hanzl, Duda), 53. Piroš z trest. střílení - 20. Kohout (Seman, Štebih). Rozhodčí: Fraňo, Čech - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1. Diváci: 5389.

Litvínov: Janus - Gula, Kubát, Z. Sklenička, T. Pavelka, F. Pavlík, Frolo - Duda, R. Hanzl, Lukeš - Martynek, Gerhát, Trávníček - M. Hořava, R. Pšurný, Piroš - Jurčík, Válek, J. Doležal. Trenéři: Rulík a Šlégr
Jihlava: Škarek - Kaláb, Dobrovolný, Štebih, V. Zadražil, Bilčík, Grebeňuk, Šafář - Důras, Skořepa, Harkabus - Kohout, F. Seman, Diviš - Kolář, Jícha, Prokš - Mrňa, Anděl, O. Malec. Trenéři: Vlk, Zeman a Ujčík.

SESTŘIH: LITVÍNOV - JIHLAVA 4:1 (Baráž, 6. kolo)
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
10. 4. • 15:30
HC Verva Litvínov
HC Verva Litvínov
4:1
ONLINE
10. dubna
15:30
HC Dukla Jihlava
HC Dukla Jihlava
Góly

Domácí: 15:53. Válek, 42:36. Hanzl, 47:02. Lukeš, 52:41. Piroš

Hosté: 19:18. Kohout

Sestavy

Domácí: Janus (Petrásek) – Kubát, Gula, Pavelka, Sklenička, Frolo, Pavlík, Sklenička – Lukeš, Hanzl, Duda – Trávníček (C), Gerhát, Martynek – Piroš, Pšurný, Hořava – Doležal, Válek, Jurčík Trenér: Radim Rulík

Hosté: Škarek (Sáblík) – Dobrovolný (C), Kaláb, Zadražil, Štěbih, Grebenyuk, Bilčík, Šafář – Harkabus, Skořepa, Důras – Diviš, Seman, Kohout – Prokš, Jícha, Kolář – Malec, Anděl, Mrňa Trenér: Petr Vlk

Rozhodčí

Fraňo, Čech – Lhotský, Svoboda

Stadion

ZS Ivana Hlinky

Slavia prohrála ve Varech nájezdy

Hokejisté Karlových Varů porazili Slavii 2:1 po samostatných nájezdech. Pražané na západě Čech vedli zásluhou Milana Mikulíka, ale Michal Vachovec ve druhé třetině srovnal a v páté sérii nájezdů potom rozhodl útočník Rostislav Marosz. Slavia tak uhájila průběžnou druhou příčku a na svého dnešního soka, který je třetí, má k dobru dva body.

Karlovy Vary se musely obejít o kapitána Bičánka, Slavia o disciplinárně potrestaného Robinsona, jenž přijde celkem o tři utkání. Úvod byl z obou stran opatrný a žádný ze soupeřů si nevytvořil větší příležitost. Energie se tlačila do předbrankového prostoru Slavie, ale kromě střely Vojtěcha Tomečka si větší šanci nevytvořila.

To Slavia byla efektivnější; v 15. minutě zatáhl puk do útočného pásma David Hruška - začátkem sezóny ještě hráč Karlových Varů - a jeho ideálně načasovanou přihrávku za Závorkova záda lehce tečoval Mikulík. Otřesení domácí mohli o chvíli později inkasovat podruhé, ale osamocený Vas svojí šanci neproměnil.

Druhé dějství začalo sérií vyloučení hostujících hráčů, včetně desetiminutového pro Krsteva za nesportovní chování. Výhodu většího počtu hráčů na ledě, a to včetně 71 vteřin trvající hry v pěti proti třem, však Západočeši nevyužili. Nevytvořili si dokonce ani větší šanci. Ve 25. minutě se pak přesto zásluhou Vachovce radovali z vyrovnání. Od červené čáry projel snadno obranou Pražanů a střelou z mezikruží překvapil Hyláka.

Povzbuzená Energie přitlačila soupeře do jeho obranného pásma a byla v této fázi hry aktivnější. Otočit skóre mohl Kůs, ale ze svého úniku jen nastřelil Hylákovu helmu. Na druhé straně se po zaváhání Redlihse ocitl v brankové příležitosti Ondráček, ale jeho střela z mezikruží jen těsně minula tyč Závorkovy branky.

Ve třetí třetině Slavia uzpůsobila svojí hru jakémukoliv bodovému zisku a precizní obranou již na své modré čáře nepouštěla hráče z lázeňského města do větších příležitostí. Z obou stran čišela snaha především neudělat chybu. I přesto mohl v 57. minutě rozhodnout Vachovec, ale jeho velkou příležitost zlikvidoval bravurně Hylák na brankové čáře.

Jelikož k rozuzlení zápasu nedošlo ani v prodloužení, přišly na řadu samostatné nájezdy. V základní sadě tří pokusů na obou stranách neuspěl nikdo, ale pak se rozstřílel Marosz, jenž byl vůbec prvním exekutorem večera. Ve čtvrté sérii zvládl těžkou úlohu a odpověděl na gól Tuominena, v té další už po neúspěchu stejného hráče rozhodl o zisku druhého bodu.

6. kolo baráže o hokejovou extraligu:

HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 2:1 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 25. Vachovec (Dvořák), rozhodující sam. nájezd Marosz - 15. Mikulík (D. Hruška). Rozhodčí: Hribik, Hrubý - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:5, navíc Krstev (Slavia) 10 min. Bez využití. Diváci: 3579.

K. Vary: Závorka - Sičák, M. Rohan, J. Tomeček, Gulaši, Redlihs, Dvořák, Baránek - Huna, Skuhravý, Vachovec - Haščák, Kůs, Koblasa - J. Svoboda, Marosz, T. Rachůnek - V. Tomeček, T. Rohan. Trenéři: Mlejnek a Antonik
Slavia: Hylák - Kolařík, M. Hruška, Andrlík, Krstev, Pavlin, Hraško - M. Čermák, Kašpařík, Bahenský - D. Hruška, Šafránek, Mikulík - Jiránek, Tuominen, M. Ondráček - Markovič, Vas, Micka. Trenéři: Razým a Srdínko

SESTŘIH: KARLOVY VARY - SLAVIA 2:1 po samostatných nájezdech (Baráž, 6. kolo)
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
10. 4. • 15:30
HC Energie Karlovy Vary
HC Energie Karlovy Vary
2:1
ONLINE
10. dubna
15:30
HC Slavia Praha
HC Slavia Praha
Góly

Domácí: 24:13. Vachovec, . Marosz

Hosté: 14:53. Mikulík

Sestavy

Domácí: Závorka (Habal) – M. Rohan, Sičák "A", Gulaši, J. Tomeček, Dvořák, Redlihs, Baránek, Weinhold – Vachovec "A", Skuhravý "C", Huna – Koblasa, Kůs, Haščák – Rachůnek, Marosz, Svoboda – T. Rohan, V. Tomeček. Trenér: Karel Mlejnek

Hosté: Hylák (Král) – M. Hruška, Kolařík "C", Krstev, Andrlík, Hraško, Pavlin – Bahenský, Kašpařík "A", Čermák – Mikulík, Šafránek, D. Hruška "A" – Ondráček, Tuominen, Jiránek – Micka, Vas, Markovič – Andres. Trenér: Milan Razým

Rozhodčí

Hribik, Hrubý – Barvíř, Blümel

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

3579 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Litvínov 12 7 1 2 2 42:27 25
2. K. Vary 12 6 1 0 5 42:34 20
3. Slavia 12 3 3 2 4 34:36 17
4. Jihlava 12 2 1 2 7 25:46 10

Michal Vachovec před brankářem Slavie Alexandrem Hylákem ve velké šanci neuspěl
Michal Vachovec před brankářem Slavie Alexandrem Hylákem ve velké šanci neuspěl

Litvínov - Jihlava: Hosté vymíchali litvínovskou obranu a srovnali na 1:1
Video se připravuje ...

Litvínov - Jihlava: Kamil Piroš proměnil trestné střílení a zvýšil na 4:1
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud