Matěj Hejda
10. dubna 2016 • 20:20

Litvínov vládne baráži. Není z čeho se radovat, mírní nadšení Hanzl

Autor: Matěj Hejda
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dobře si uvědomují, že při zranění lídra Viktora Hübla osud posledního extraligového mistra závisí hlavně na nich. Litvínovští útočníci František Lukeš a Robin Hanzl svými góly zatím táhnou tradiční celek za záchranou nejvyšší soutěže. V domácím utkání s Jihlavou i přes pevnou obrannou hráz Dukly dokázali oba v závěrečné třetině najít recept na mladého brankáře Jakuba Škárka a rozhodnout o domácím vítězství 4:1.



„Byla to jen otázka času, než nám tam něco spadne,“ hodnotil průběh utkání Robin Hanzl.

Černožlutí měli v utkání drtivou převahu. Po dvou třetinách měli na kontě už 38 střel, ale jen jedna z hole Lukáše Válka proklouzla za záda teprve šestnáctiletého brankáře v brance Jihlavy. Hlavně díky jemu byl stav po dvou třetinách vyrovnaný 1:1.

„Museli jsme zůstat trpěliví. Každé střídání jsme do toho šli na plno. Máme to takhle celou sezonu. Koncovka je naše největší slabina, kvůli ní jsme tam, kde jsme,“ postěžoval si centr první řady domácích.

Statistici utkání na kontě Litvínova napočítali rovných 60 střel, u Jihlavy pouhých 13. Přesto se domácí trápili až do závěrečné třetiny. „Snažíme se to pálit odkudkoliv. Nedali jsme nějaké obrovské šance a pak se podívejte, Robin to tam vypálil až z kraje kruhu a spadlo to tam. Každá střela dobrá,“ zhodnotil aktivitu domácích František Lukeš, střelec rozhodující branky sedmého utkání loňského finále.

SESTŘIH: LITVÍNOV - JIHLAVA 4:1 (Baráž, 6. kolo)
Video se připravuje ...

Verva vítězstvím navázala na skvělé zvládnuté třetí dějství z pátečního utkání se Slavii, kde otočila vývoj zápasu z 0:3 na 3:3 a pak rozhodla v prodloužení.

„To nám hrozně moc pomohlo. V Edenu jsme našli v sobě sílu otočit tak nepříznivý výsledek. My jsme tam nehráli špatně celé utkání. Bohužel jsme si nějaké branky dali úplně sami a museli jsme dotahovat. Pak už jsme v podstatě neměli co ztratit a uvolnily se nám ruce,“ vrátil se Hanzl k pátečnímu utkání v Edenu.

Právě proti celku z Vršovic v úterý pokračuje Litvínovu cesta za setrváním v extralize. „Je to zatím jenom polovina baráže, není z čeho se momentálně radovat. Na střelecké statistiky se nehraje. Už jsme takhle ztratili zbytečně moc bodů. Musíme bodovat naplno,“ burcuje Hanzl.

Litvínov - Jihlava: Kamil Piroš proměnil trestné střílení a zvýšil na 4:1
Video se připravuje ...

Litvínov - Jihlava: Nádhera! Hosté vymíchali obranu a srovnali na 1:1
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud